Mali odbojkarji bronasti

  V soboto se je zaključila sezona v katergoriji male odbojke. Igralci Calcit Volleyja so si na Ravnah na Koroškem priigrali bronasto medaljo.

  Na prvi tekmi so se pomerili z ekipo Fužinarja, ki je v letošnji sezoni ostala neporažena. Calcitovci so začeli odlično. Z močno obrambo in razpoloženim Matevžem Mihelčičem v napadu so že v začetku niza povedli z 8:2. Po visokem vodstvu se je v ekipo prikradla nervoza in z lastnimi napakami so domačinom omogočili priključek. Domača ekipa je znala izkoristiti nervozo mladih Kamničanov in niz so zaključili v svojo korist. V drugem nizu, kjer se merita drugi postavi, domačini niso imeli pravih možnosti. Kamničani so v obrambi igrali vrhunsko, ob dobrih napadih Arneja Plantariča in Bora Sprogarja pa so zanesljivo osvojili niz. Žal pa se ekipi Kamnika tudi v tretjem nizu ni uspelo sprostiti in ekipa Fužinarja je ob razpoloenem Slatinšku zasluženo slavila.

  Na drugi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi Brezovice in Žužemberka. V tretjem nizu je ob visokem vodstvu že vse kazalo na gladko zmago Brezovčanov, vendar so se vztrajni Žužemberčani borili za vsako točko in v infarktni končnici jim je uspel veliki preobrat.

  V tekmi za tretje mesto sta se tako pomerili ekipi Brezovice in Calcit Volleyja. Calcitovci niso našli pravih rešitev v napadu, naredili so preveč lastnih napak in Brezovčani so prevzeli pobudo v nizih z 1:0. Vendar je kamniška ekipa še enkrat več dokazala, da ima v svoji vrsti več enakovrednih igralcev. Žan Palma je z odlično obrambo omogočal napade, kar so Sprogar, Plantarič in Mijovski znali izkoristiti. Z visoko prednostjo so ekipi izborili še tretji niz.

  V tretjem nizu je tudi prva postava zaigrala bolj spročeno in z več energije. Tokrat visokega vodstva niso spustili iz rok. V zaključku se je ekipa Brezovice sicer uspela približati, saj je nerovoza tudi tokrat naredila svoje. Po nekaj neuspelih napadih je Bor Sprogar ekipi priboril zaključno žogo in že prvo so znali Kamničani izkoristiti.

  Na finalni tekmi so igralci Fužinarja slavili z 2:1 proti ekipi Žužemberka. Razliko je delal predvsem mladi Slatinšek, v ekipi Žužemberka pa je bil najbolj razpoložen Urbančič. Ekipa Žužemberka je tudi tokrat pokazala pravi karakter, saj so se vedno znova vračali po zaostankih in obe ekipi si res zaslužita čestitke za prikazano borbo.

  “Odlična popotnica za mlade igralce, res nepozabna izkušnje. Na lastni koži so lahko ugotovili, kako ti nervoza ne pomaga bolje igrati in kako pomembno se je boriti za vsako točko in vztrajati v igri tudi ob zaostankih. Čestitke mojim fantom. Naj se medalja vsako jutro zasveti in jih motivira za treninge še dolga leta, “ sta zaključni turnir in uspeh Calcitovih malih odbojkarjev navdušila Živo Cof, trenerko kamniških bronastih fantov.

  Za Calcit Volley so igrali: Erik Dolenec, Nikolaj Escalona Petan, Ožbej Jamšek, Matevž Mihelčič, Sergej Mijovski, Žan Palma, Maks Peštaj Zevnik, Arne Plantarič, Urban Sporn, Bor Sprogar in Aleks Suhadolec.