Kamniški mladinci leto končali na drugem mestu

    Mladinci Calcit Volleyja so se od leta 2022 poslovili v dvorani OŠ Stranje, kjer pa so odigrali le eno tekmo. V njej so v 1. mladinski ligi z 2:0 (23, 17) premagali Brezovico, po štirih odigranih turnirjih pa so trenutno na drugem mestu. Naslednji turnir bodo igrali 22. januarja prihodnje leto, ko se bodo na Brezovici še enkrat pomerili z domačini turnirja, v drugi tekmi pa bodo njihov nasprotnik do zdaj neporažene Črnuče I.

    Zaradi bolezni v Stranje niso prišli mladinci Salonita iz Kanala, tako da so varovanci Gašperja Ribiča igrali le eno tekmo. Brezovica je do zdaj v 1. ligi zmagala le enkrat, toda v prvem nizu je nudila več kot dostojen odpor domači ekipi, ki se je v drugem razigrala in brez težav vknjižila še šesto zmago.

    »Ker zaradi poškodbe noge nismo mogli računati na Luko Blaževiča, je namesto njega podajal Jakob Drolc. Na mestu sprejemalca sta bila Gregor Frece in Miha Okorn, v bloku sta bila Jure Burkeljca in Jon Jensterle, na mestu libera pa Enej Sladič. V prvem nizu smo imeli kar nekaj težav, da smo zlomili odpor gostov, veliko bolj pa sem bil nato zadovoljen z igro v drugem nizu. V nadaljevanju sezone nas čaka še veliko dela,« je po novi zmagi svojih varovancev dejal Gašper Ribič.

    V ekipi so bili še Jaka Albič, Nik Špoljarič, Marcel Kotnik in Tristan Hodak, ob Luki Blaževiču pa je manjkal še Maj Novak.