Kamniški kadeti neporaženi v drugi ligi

    Kadeti Calcit Volleyja, ki ligaški del tekmovanja nadaljujejo v 2. kadetski ligi – vzhod, so bili v nedeljo gostitelji četrtega kroga. V prvi tekmi so z 2:0 premagali Ljutomer, v drugi pa so bili z 2:1 boljši še od Radencev.

    Tudi kamniški kadeti so dobro izkoristili novoletni premor, kar so potrdili na prvem turnirju v letu 2023. Nekaj več težav so imeli v drugi tekmi, ki so jo dobili v tretjem nizu, proti Ljutomerčanom pa so priložnost lahko dobili tudi nekateri mlajši igralci. Kamničani so na dobri poti, da osvojijo prvo mesto, kar bi jim prineslo možnost, da se uvrstijo na polfinalni turnir državnega prvenstva in se celo borijo za naslov državnega prvaka.

    »Fantom lahko čestitam za dve lepi zmagi. Kljub novoletnemu premoru smo v zadnjih dveh tednih dobro trenirali in prikazali kar nekaj dobre odbojke. V prvi tekmi proti Ljutomeru so priložnost za igro dobili mlajši fantje, ki so se izkazali, kljub temu da igrajo redkeje. Tekma proti Radencem je bila bolj izenačena, nasprotniki so nam zelo malo točk podarili z lastnimi napakami in vsako točko smo si morali pošteno zaslužiti. Ponovno smo dobro servirali, dvignili veliko žog v obrambi in se veselili zaslužene zmage. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali do konca rednega dela tekmovanja,« je po turnirju dejal Kristjan Krt, trener kadetov Calcit Volleyja.

    Za kadete Calcit Volley so igrali: Nejc Okorn, Jaša Skvarča, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Nal Česen, Erazem Šoštar, Zack Hurwits, Jon Jensterle, Blaž Testen, Marcel Kotnik, Nejc Korošec, Tristan Hodak, Domen Bičanič, Drejc Strniša.