Kamniške mladinke v polfinalu DP

  Na četrtfinalnem turnirju v dvorani OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani so mladinke Calcit Volleyja z dvema zmagama osvojile prvo mesto in se zanesljivo uvrstile v polfinale. Na prvi tekmi so Kamničanke z 2:0 (8, 22) premagale domači Krim I, v odločilni tekmi pa so z 2:1 (19, -19, 20) premagale še kranjski Triglav. Med osem najboljših ekip se je uvrstil še Krim I. Brez uvrstitve na polfinalni turnir pa so ostali kamniški mladinci.

  Večina kamniških mladink je v soboto igrala težko tekmo v Novi Gorici v 1. DOL za ženske, medtem ko sta Eva Pogačar in Anja Zorman s prvo ekipo doma igrali proti Ljutomeru. Navkljub utrujenosti so v prvi tekmi brez večjih težav premagale domačinke, nekaj več težav so imele v drugem nizu, dobro pa so začele tudi dvoboj s Kranjčankami. Toda v drugem nizu so kranjske mladinke z odličnimi servisi odmaknile Kamničanke od mreže, zelo dobro so igrale tudi v polju, tako da je o zmagovalkah in prvem mestu odločal tie-break. V dramatični končnici so bile na koncu vendarle bolj zbrane varovanke Francija Obolnarja, ki so se kot prvouvrščena ekipa uvrstile na polfinalni turnir. Napeta je bila tudi odločilna tekma za drugo mesto na turnirju. Pred tem je v repasažu Krim I premagal Škofjo Loko, v izenačeni tekmi pa nato še Triglav.

  »Na prvi tekmi smo predvsem v prvem nizu igrali zelo dobro, nadaljevanje sicer ni bilo tako uspešno, a še vedno dovolj dobro, da smo prišli do zmage. Tudi prvi niz proti Kranjčankam je bil zadovoljiv, potem pa smo popustili, zlasti v bloku, za nameček pa so nasprotnice igrale zelo dobro in odlično servirale. Na koncu smo navkljub vsemu dobili dramatični tie-break,« je po turnirju v Ljubljani dejala Tjaša Gadža, pomočnica prvega trenerja mladinske ekipe Francija Obolnarja.

  Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Meta Ahačič, Lara Bošeska, Atena Gojak, Živa Javornik, Manja Jerala, Nivec Juhant, Zala Krašovec, Naja Kukman, Eva Pogačar, Sara Sitar, Eva Zatkovič, Anja Zorman, Zala Špoljarič, Lana Žužek.

  Manj uspeha so na četrtfinalnem turnirju na OŠ Kostanjevica na Krki imeli kamniški mladinci. Na prvi tekmi je bila zanje premočna Brezovica, ki je zmagala z 2:0 (19, 11), v repasažu pa so po enakovredni igri morali priznati še premoč Ljubljane Volley, ki je zmagala z 2:1 (18, -20, -15). Med osem najboljših ekip sta se s tega turnirja uvrstili ekipi Brezovice in Kostanjevice na Krki.

  Za mladince Calcit Volleyja so igrali: Matija Lakner, Aljoša Škorjanc, Urban Blaževič, Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek, Gaj Prah, Nejc Kutnar, Nik Štebe, Brin Tomc, Miha Okorn, Marko Medved, Nik Mujanovič, Nik Drnovšek in Vid Kališnik

  Izidi četrtfinalnih turnirjev za mladinke

  Izidi četrtfinalnih turnirjev za mladince

  Komentarji