Kadetinje začele s štirimi zmagami

  V nedeljo se je začelo tudi državno prvenstvo v kadetski kategoriji. Calcit Volley ima med kadetinjami dve ekipi, prva je v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo v skupini B v domači dvorani OŠ Toma Brejca z 2:0 (21, 14) premagala Krim I, z 2:0 (23, 14) pa je bila boljša tudi od ekipe POK Krško. Z dvema zmagama je v kvalifikacijah za drugo ligo začela tudi druga kamniška ekipa, ki je na Bledu prav tako zabeležila dve zmagi. V prvi tekmi je premagala domači DOORS Bled z 2:0 (25, 23), v drugi pa z 2:1 (22, -22, 10) še Vital Ljubljano III. Manj uspeha so imeli kadeti Calcit Volleyja, ki so v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo na domačem igrišču izgubili proti ekipama Lubnik z 1:2 (26, -21, -8) in Radenci z 0:2 (-19, -22).

  V nedokončani lanski sezoni so kadetinje Calcit Volleyja tekmovanje končale brez poraza, s prvim mestom v zahodni skupini prve lige. Čeprav je letos ekipa nekoliko spremenjena, pa se to, vsaj na prvem kvalifikacijskem turnirju, ni prav nič poznalo na rezultatu. Že na prvem kvalifikacijskem turnirju so varovanke Katarine Vraber zabeležile dve zmagi. Po nič kaj obetavnem začetku so kamniške kadetinje premagale krimovke, podoben potek pa je imela tudi njihova druga tekma s Krčankami. V prvem nizu je bil dvoboj do 20. točke izenačen, v končnici, predvsem pa v drugem nizu, pa so bile Kamničanke veliko boljše nasprotnice. »Obe tekmi smo slabše začeli, zato pa toliko boljše nadaljevali. Kot da so igralke še imele začetno tremo ob prvih tekmah v novi sezoni. Na koncu je najbolj pomembno, da smo obe tekmi dobili, zdaj pa že nestrpno čakamo na prihodnji turni, ki bo v nedeljo v dvorani OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani,« je po dveh zmagah svojih varovank dejala Katarina Vraber.

  Za prvo ekipo kadetinj Calcit Volleyja so igrale: Maja Ifko, Noemi Žvegla, Neža Sitar, Neža Skvarča, Alexandra Stupar, Kristina Stupar, Anemarie Štern, Eva Ogrinec, Nika Kordič Zamljen, Inja Uršič, Zoja Potočnik, Tiana Zagajšek.

  Obetavno so novo sezono začele tudi kadetinje druge kamniške ekipe, ki jih v letošnji sezoni vodi Danijel Habjan. Na Bledu so v prvi tekmi proti domači ekipi imele nekaj težav v napadu, vendar so v končnici le bile toliko boljše, da so oba niza dobile na razliko. V drugi tekmi z vitalovkami so začele boljše, v drugem pa so se spet pokazale vse njihove slabosti, tako da je o zmagovalkah odločal tie-break. Ob bolj zbrani igri so Kamničanke na koncu le prišle do zmage. »Poznalo se je, da sta bili to naši prvi tekmi v sezono. Dekleta so še vedno premalo samozavestne in pogumne v napadu, verjamem pa, da bomo že to nedeljo, ko bomo gostitelji turnirja, igrali bolj prepričljivo,« se še boljših predstav svojih varovank nadeja Danijel Habjan.

  Za drugo ekipo kadetinj Calcit Volleyja so igrale: Zala Ivanovič Loparec, Neja Mamič, Sara Kočan, Lara Potokar, Lana Slapnik, Sara Kregar, Ana Pibernik, Ajda Ogrinec, Ema Nuhija in Lana Vuga.

  Težja pot bo v nadaljevanju sezone za uvrstitev v prvo kadetsko ligo čakala četo Jureta Sitarja, ki je v domači dvorani izgubila obe tekmi uvodnega kvalifikacijskega turnirja skupine C. V maratonskem prvem nizu so bili v končnici bolj zbrani domači odbojkarji, v drugem in tretjem pa so bili boljši Škofjeločani. Z zmago proti Radencem, izid je bil 2:0 (22, 22), je Lubnik že pri štirih točkah, medtem ko bodo Kamničani na drugi turnir, ki bo v nedeljo na Ravnah na Koroškem, odšli brez njih. V zadnjih tekmi kamniškega turnirja so namreč morali priznati premoč Radencev.