Kadetinje še naprej brez poraza

    Tudi po šestih odigranih tekmah v prvi ligi kadetinj – zahod so odbojkarice Calcit Volleyja še vedno brez poraza. V nedeljo so na turnirju v dvorani Zlato polje v Kranju v dramatični prvi tekmi z 2:1 (-22,10, 13) premagale Šentvid, v drugi pa bi morale igrati z Logatčankami, ki jih ni bilo v Kranj. Prihodnjo nedeljo bodo v Novem mestu igrale proti Ankaranu in ekipi Okna Nagode Logatec.

    Varovanke Katarine Vraber v letošnji sezoni še niso izgubile, svoj zmagoviti pohod pa so nadaljevale tudi v Kranju. Žal Logatčank ni bilo na turnir, tako da so igrale le eno tekmo, v njej pa so se pomerile s Šentvidom, ki je v prvi tekmi turnirja z 2:1 (19, -23, 7) premagal domači Triglav. Za Šentvidčanke je bila to peta zaporedna zmaga v prvi ligi – zahod, tako da smo v drugi tekmi gledali dvoboj dveh do takrat neporaženih ekip. Bolje so v tekmo vstopile šentviške odbojkarice, ki so po hudem boju dobile uvodni niz. V drugem je bilo vse na strani Kamničank, ki so prevladovale v vseh elementih igre, tie-break pa je bil spet bolj izenačen, v napeti končnici pa je bila zbranost vendarle na strani odbojkaric Calcit Volleyja.

    Za Calcit Volley so igrale: Živa Javornik, Naja Boisa, Tina Topič, Tara Gojak, Eva Ogrinec, Lejla Kočan, Maja Ifko, Noemi Žvegla, Alexandra Stupar, Neža Sitar, Zala Krašovec, Anamarie Štern in Milla Andrejič.

    Druga kadetska ekipa Calcit Volleyja, ki nastopa v 3. kadetski ligi, je turnir odigrala v OŠ Sostro. S polovičnim uspehom in ne preveč prepričljivo igro so najprej odpravile igralke iz ekipe Ljubljana volley II z 2:0 (20, 25), v drugi tekmi pa morale priznati premoč ekipi Neptun Kanal z 1:2 (18, -12, -11). »Žal je bilo samo nekaj razpoloženih igralk premalo za boljši rezultat. Seveda je liga še dolga in ekipa ima še vedno možnost, da ustvari začrtan cilj, torej končno prvo mesto v tretji ligi,« je turnir pospremil z besedami trener Danijel Habjan. Prihodnji turnir bodo dekleta odigrale v nedeljo, 8. marca, na OŠ Toma Brejca s pričetkom ob 10. uri.

    Za Calcit Volley II so igrale: Eva Smrke, Tiana Zagajšek, Zala Ivanovič Loparec, Sara Kregar, Neja Mamič, Kristina Stupar, Sara Kočan, Eva Lončar, Ajda Ogrinec, Lana Slapnik, Lucija Bernot (L), Ema Nuhija (L) in Inja Uršič (K).