Kadetinje potrdile polfinalni turnir

  Prva ekipa kadetinj Calcit Volleyja je tudi v petem krogu A lige – zahod A na turnirju v dvorani OŠ Stranje zabeležila dve zmagi in samo potrdila uvrstitev na polfinalni turnir. Varovanke Francija Obolnarja so na prvi tekmi z 2:0 (17, 21) premagale Vital Ljubljano, z 2:0 (13, 22) pa so bile boljše tudi od ekipe Olimp Ljubljana. Prav tako z dvema zmagama so tekmovanje v skupini I v B ligi končale tudi kadetinje druge kamniške ekipe. V prvi tekmi so bile z 2:0 (16, 17) boljše od Vital Ljubljane II, v drugi pa z 2:0 (9, 14) še od Volleyball Ljubljane II.

  Prva kamniška ekipa kadetinj nadaljuje svoj zmagoviti pohod tudi v A ligi, saj so po osmih odigranih tekmah še vedno brez poraza. Na turnirju v Stranjah so se pomerile z ekipama, ki se skupaj z njo borita za prvo in drugo mesto v skupini. Na prvi tekmi so brez večjih težav premagale prvo ekipo Vitala, ki je nato bila boljša od Olimp Ljubljane, za katero je bil to prvi poraz v A ligi. Do drugega so nato prišle v obračunu s Kamničankami, ki so predvsem v prvem nizu potrdile, da so v svoji skupini najboljše, nekaj več težav pa so imele v drugem nizu, vendar njihova zmaga ni bila vprašljiva.

  V nedeljo, 14. aprila, bo prva kamniška ekipa v dvorani OŠ Stranje še enkrat igrala z Olimp Ljubljano in Krimom II, na turnirju pa bo še Neptun Kanal.

  Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Tina Topič, Zala Krašovec, Zala Špoljarič, Manja Jerala, Lara Bošeska, Tara Gojak, Nives Juhant in Živa Javornik.

  Vse pohvale si zasluži tudi druga kamniška kadetska ekipa, ki je blestela na turnirju OŠ Toma Brejca, kjer si je z dvema zmagama zagotovila prvo mesto v skupini I B lige. Da je bil to njihov dan, so dokazale že na uvodni tekmi proti tretji ekipi Vitala Ljubljane, še prepričljivejše pa so bile v dvoboju z drugo ekipo Volleyball Ljubljane.

  Za kadetinje Calcit Volleyja II so igrale: Neža Sitar, Eva Ogrinec, Anamarie Štern, Sara Muršak, Živa Potočnik, Maja Ifko, Lejla Kočan, Anja Nograšek, Nika Kordič, Neža Skvarča, Noemi Žvegla in Klara Toševski