KADETI NA BREZOVICI POLOVIČNI

    Na svojem prvem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v A ligo so kamniški kadeti pod vodstvom Jureta Sitarja igrali v športni dvorani Balon na Brezovici. Domov so se vrnili s polovičnim uspehom, saj so bili zanje v prvi tekmi usodni domačini, ki so po hudem boju slavili z 2:1 (28, -20, 13), v drugi pa so brez večjih težav premagali MOK Kočevje z 2:0 (14, 12). Druga kadetska ekipa Calcit Volleyja je bila v prvem krogu prosta.

    Za večino kamniških kadetov je bila tekma z Brezovico prva uradna v tej kategoriji in morda je bil tudi to razlog, da so v prvem nizu za domačini zaostajali že za sedem točk (2:9). Vendar se Blaževič, Podbregar, Mujanovič, Poljanšek, Kališnik, Kutnar in Medved na liberu niso predali, še več, prišli so celo do treh zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, a jih niso izkoristili. V drugem nizu je priložnost dobil še Okorn, ki je zaigral na mestu korektorja, z njim pa so Kamničani pridobili v napadu. Zelo tesno je bilo tudi v tie-breaku, spet pa so bili bolj zbrani domačini, ki veljajo za prve favorite skupine D.

    Kar Kamničanom ni uspelo v prvi tekmi turnirja, jim je v drugi. V njej so bili proti ekipi iz Kočevja, ki je bila manjša in telesno šibkejša od varovancev Jureta Sitarja, ves čas veliko boljši nasprotnik. Tekmo so začeli Drnovšek, Uršič, Frece, Poljanšek, Kruhar in na mestu libera Tomc. V drugem nizu sta zaigrala še Medved in Kališnik.

    »Proti Brezovici smo ves čas držali dober sprejem, medtem ko bo treba druge stvari še popraviti. Kočevje je bilo veliko slabše od naše ekipe, sem pa vesel, da so fantje na obeh tekmah prikazali dobro in borbeno igro, ki jo bomo do drugega turnirja, ki bo v nedeljo, 14. oktobra, v dvorani OŠ Toma Brejca, skušali še popraviti. Čakata nas dve težki tekmi, z ACH Črnučami in našo drugo ekipo, ki je bila ta teden prosta,« je po turnirju na Brezovici dejal Jure Sitar, ki v letošnji sezoni vodi kamniške kadete.

    Komentarji