Gasparini najboljši športnik v Kamniku

  Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik sta znova nagradila najboljše športne dosežke minulega leta. Odbojkarski klub Kamnik je domov odnesel štiri priznanja. Mitja Gasparini je najboljši športnik preteklega leta, za najboljši ekipi pa sta bili okiteni ženska in moška članska ekipa Calcit Volley. Med mladinci je slavil Miha Okorn z dosežki v odobjki na mivki.

  Slavnostna podelitev priznanj športnih dosežkov za leto 2020 je tokrat potekala na dvorišču mekinjskega samostana, kjer so se zbrani spomnili številnih dosežkov kamniških športnikov v preteklem letu. Priznanja so dobitnikom podelili župan občine Kamnik Matej Slapar, direktor ZTŠK Rok Jarc in podžupan Sandi Uršič. Najbolj prestižni nagradi sta tokrat šli v roke atletinji Maruši Mišmaš Zrimšek ter Mitji Gaspariniju, kapetanu odbojkarjev Calcit Volley.

  Gasparini je s slovensko odbojkarsko reprezentanco osvojil dve srebri kolajni, po enajstih letih igranja v tujini pa se je vrnil v rodno Slovenijo, kjer zdaj nosi dres Calcit Volleyja. Na olimpijskih kvalifikacijah v začetku lanskega leta je Gasparini s slovensko reprezentanco moral priznati premoč Francije. Gasparini, ki je v prvi kamniški sezoni k svojim številnim uspehom dodal še naslov slovenskih pokalnih prvakov, bo tudi v prihodnji sezoni razveseljeval navijače Calcita. Prireditve Naj športnik občine Kamnik se ni mogel udeležiti zaradi reprezentančnih nastopov na svetovni ligi v Riminiju.

  Nagrado za najboljšo športno ekipo so si prislužili člani in članice Calcit Volley. Članice so osvojile svoj četrti naslov državnih prvakinj, uspeh pa so dopolnile še osvojitvijo srednjeevropske lige in drugim mestom v pokalu Slovenije, medtem ko so člani pokalno tekmovanje končali na tretjem mestu, v predčasno končanem državnem prvenstvu pa je bil pred njimi le ACH Volley.

  Ekipa Calcit Volley 2019/20
  Ekipa Calcit Volley 2019/20

  V kategoriji mladincev do 19 let je slavil Miha Okorn, ki se je v letu 2020 izkazal na igriščih za odbojko na mivki, kjer sta z Braslovčanom Luko Marovtom osvojila naslov državnih prvakov v kategoriji do 16 let in 18 let, na evropskem prvenstvu do 18 let v Izmirju pa sta bila peta.

  Miha Okorn

  Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo!