En niz premalo za napredovanje v 1. ligo

    Kadetinje Calcit Volleyja so bile na Jesenicah na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v prvo ligo blizu napredovanju, vendar so v repasažu izgubile s Portorožankami z 1:2 (20, -12, -8) in osvojile končno tretje mesto. V prvi tekmi turnirja so sicer Portorož premagale z 2:0 (15, 22), medtem ko so proti ekipi Mladi Jesenice I izgubile z 0:2 (-14, -20).

    V prvi tekmi so varovanke Špele Lužovec brez večjih težav premagale portoroško ekipo, prav tako z 2:0 pa so do zmage proti Krimu I prišle tudi Jeseničanke. Domačinke turnirja so dobro igro prikazale tudi v tekmi s Kamničankami, ki je odločala o neposredni uvrstitvi v prvo ligo. Kamniške kadetinje so jim nekaj več odpora nudile le v drugem nizu. V prvi tekmi repasaža so nato Portorožanke z 2:0 premagale krimovke, tako da je o napredovanju odločala tekma med njimi in Calcit Volleyjem. Prvi niz je sicer pripadel kamniški ekipi, ki ji v nadaljevanju igra ni in ni stekla, tako da se je zmage veselil Portorož.

    »Dekleta so na trenutke prikazale zelo všečno odbojko, vendar je dobro energijo in ritem skoraj vedno prekinila lastna neizsiljena napaka. S tako velikim številom napak je bilo nemogoče premagati Jeseničanke. Žal smo po dobrem začetku v odločilni tekmi za napredovanje izgubile s Portorožem, ki smo ga v prvi tekmi že premagale. Če nič drugega, smo pridobili veliko novih informacij, kaj nam še manjka in na čem bomo morale še delati in upam, da smo se s tega turnirja tudi kaj naučile,« je po turnirju na Jesenicah povedala Špela Lužovec, trenerka kadetinj Calcit Volleyja, ki bodo v letošnji sezoni igrale v postavi: Hana Gašperlin, Neja Železnik, Zarja Vister, Evelin Flis, Tajda Adrovič Flisar, Monika Sitar, Zara Premk, Dženana Hamidović, Ella Čataković, Vita Kotnik, Jovana Goljović, Zoja Somrak, Eva Albič, Hana Varcar, Allegra Vučurević.