Brez Nika na Ravnah do zmage in poraza

    Mladinska ekipa Calcit Volleyja je v tretjem krogu 1. lige na turnirju na Ravnah na Koroškem igrala dve tekmi. V prvi so varovanci Gašperja Ribiča premagali Merkur Maribor z 2:1 (20, -18, 12), v drugi tekmi pa so izgubili proti domačinu, Fužinar SijMetalu z rezultatom 0:2 (-19, -23). Naslednji turnir bo v nedeljo, 18. decembra, v dvorani OŠ Stranje.

    Kamniški mladinci so bili pred turnirjem na Ravnah na Koroškem ob ACH Črnučah edina ekipa, ki so bili v prvi mladinski ligi še brez poraza. Dobro jim je kazalo tudi po tekmi z Mariborčani, ki so na Koroško prišli z enim porazom. V tekmi vzponov in padcev so se zmage veselili Kamničani, ki so igrali brez Nika Mujanovića. Njegova odsotnost se je predvsem poznala v njihovi naslednji tekmi, ko so igrali z domačini turnirja. Ravenčani, ki so pred tem premagali Šempetrane, so dobro dnevno formo unovčili tudi proti kamniški zasedbi, ki je bila v prvem nizu brez pravih možnosti za zmago, v drugem pa je odločala večja zbranost domače ekipe.

    V mladinski ekipi Calcit Volleyja na turnirju na Ravnah na Koroškem so bili: Luka Blaževič in Jaša Skvarča (podajalca), Miha Okorn, Enej Sladič, Jaka Albič in Nik Špoljarić (sprejemalci), Gregor Frece (korektor), Maj Novak, Jure Burkeljca in Jon Jensterle (blokerji) in Jakob Drolc (libero).

    Kamničani so trenutno na drugem mestu, prvi so Črnučani, čez slabih 14 dni pa bodo v svoji dvorani igrali z Brezovico, ki je sedma z eno zmago in Salonitom, ki je šesti z dvema zmagama. Na turnirju bo še Merkur Maribor.