Zmaga proti Vitalu vlila potrebni elan

    Druga ženska ekipa Calcit Volleyja, ki je v novo sezono v 1B. DOL za ženske vstopila z zmago v Puconcih, je v naslednjih treh tekmah doživela tri poraze. Na dveh je sicer osvojila po točko, minulo soboto pa je v Ljutomeru ostala celo brez niza. Toda med tednom so Kamničanke v četrtem krogu pokala Slovenije premagale Vital, kar je dobra napoved pred sobotno tekmo petega kroga državnega prvenstva v Mozirju. Tekma se bo začela ob 19. uri.

    Aljoša Jemec, ki je pred letošnjo sezono prevzel drugo kamniško žensko ekipo je sicer napovedoval, da se z izidi ne bo obremenjeval in da ga najbolj zanima napredek svojih igralk. »Za zdaj rezultat ni prvotnega pomena. Naš cilj je čim boljši razvoj igralk, kar bomo dosegle s trdim delom in vztrajnostjo. Na vsakem treningu in tekmi bomo morale dati svoj maksimum in ob enem v tem uživati, tako bodo zagotovo prišli tudi rezultati,« pravi Lana Žužek, nadarjena organizatorka igre v kamniški ekipi, ki so jo trije zaporedni porazi vendarle nekoliko zamajali, predvsem zadnji poraz v Ljutomeru, ki so ga v lanski sezoni štirikrat premagale. »Naša igra na trenutke ni na želenem nivoju, saj prihaja do padca koncentracije, kar pa je tudi posledica mladosti. To moramo popraviti in skušati igrati s čim manj nihanji skozi celotno srečanje,« pot do boljših rezultatov vidi Žužkova.

    Med tednom so Jemčeve varovanke v četrtem krogu pokala Slovenije premagale Vital, ekipo, ki letos igra v 2. DOL zahod. Zmaga je bila sicer pričakovana, vseeno pa bi lahko kamniškim princeskam vlila prepotrebni elan. V soboto se bodo pomerile z Mozirjem, ki je na lestvici le mesto za njimi, vendar ima tri točke manj. Do svoje edine zmage v prvenstvu so Mozirjanke prišle v minulem krogu, ko so v gosteh premagale Zrečanke. Pred tem so praznih rok ostale doma s Ptujčankami in Krimom, v gosteh pa je bil boljši od njihov Ljutomer. Se pravi ekipe, ki so premagale tudi Kamničanke.

    »Nasprotnic ne poznamo prav dobro, saj proti njim še nismo igrale. Pozorne bomo morale biti na odpravljanje nepotrebnih napak, ki se nam preveč pogosto dogajajo. Najbolj pomembno pa je, da se osredotočimo na svojo igro in s tem prikažemo dobro igro ter napredek s prejšnjih tekem,« si druge zmage v letošnjem državnem prvenstvu želi sedemnajstletnica v dresu Calcit Volleyja II.