Zeleno skupino začeti z devetimi točkami

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so minulo soboto v Ljutomeru prišle do prve zmage v letu 2019, s katero so na prvenstveni lestvici spet pridobile eno mesto in so zdaj osme. Ob ugodnem razpletu v zadnjem krogu rednega dela 1A. DOL za ženske bi bile Kamničanke lahko celo sedme, kar bi pomenilo, da bi zeleno skupino začele z devetimi točkami. Da bi se to tudi zgodilo, bodo morale v soboto, ob 16.30, doma premagati Roto-Kemo Puconce, Ankarančanke pa v gosteh ne bi smele premagati Šempetrank.

  Čeprav v 16. krogu 1A. DOL za ženske kamniške princeske proti Formuli Formis niso osvojile niti niza, je njihova igra pred novim gostovanjem, tokrat v Ljutomeru, precej obetala. Vmes so sicer nekajkrat že prikazale dobro igro, vendar s preveč nihanji, v Ljutomeru pa se jim je končno spet vse poklopilo. »Ni ravno preprosto, če toliko časa ne zmagaš, toda po drugi strani so nas bolj izkušene ekipe vzele resno in so se na nas dobro pripravile, kar nam je otežilo delo. Zato smo zmago v Ljutomeru resnično potrebovale. Točke so zelo pomembne, zelo pomembno pa je tudi to, da nam je zmaga nekoliko dvignila samozavest in dala motivacijo pred naslednjim krogom, ki bo za nas ravno tako zelo pomemben,« je o četrti prvenstveni zmagi med najboljšimi slovenskimi klubi dejala Zala Krašovec, ena najbolj nadarjenih odbojkaric Calcit Volleyja.

  Ljutomerčanke niso bile niti v enem nizu blizu uspeha. Še najbližje so mu bile v tretjem, v katerem so Kamničanke po visokem vodstvu nekoliko zaspale, toda po tem, ko so se jim nasprotnice približale na tri točke zaostanke (17:20), so spet zaigrali bolje in zanesljivo prišle do zmage. »Priprava na tekmo nam je tokrat dobro koristila. Večji del tekme, z izjemo tretjega niza, smo se držale trenerjevih navodil, kar nam je tudi prineslo uspeh. Vsekakor je bila to dobra spodbuda za nas, kajti tekma s Pucončankami bo za obe ekipi zelo pomembna, zato bo še posebej težka, saj ni vseeno začeti zelene skupine z devetimi ali šestimi, morda celo samo tremi točkami. Morale bomo ponoviti igro s prejšnjih dveh tekem in če se bomo potrudile po svojih najboljših močeh, si ne bomo mogle ničesar očitati,« se je dijakinja Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici dotaknila že sobotnega obračuna s Pucončankami, ki so trenutno točko za njimi na devetem mestu.

  »Naša velika želja je, da v zeleni skupini osvojimo prvo ali drugo mesto, kar bi nam tudi v prihodnji sezoni zagotavljalo nastop med najboljšimi slovenskimi klubi. Že sobotna tekma s Puconci ne bo lahka, prav tako to velja za vseh deset tekem, ki nas potem čakajo v zeleni skupini, toda z veliko željo, požrtvovalnostjo ter močno navijaško podporo nam to lahko uspe,« je prepričana Zala Krašovec, o kateri se bo v prihodnosti zagotovo še veliko slišalo.

  Pari 18. kroga 1A. DOL za ženske:

  Sobota, 2. marec: Calcit Volley II – Roto-Kema Puconci (ŠD Kamnik, 16.30), GEN-I Volley – Calcit Volley (dvorana OŠ Milojke Štrukelj, 18.00), Formula Formis – Ljutomer (VŠD Hoče, 18.30), SIP Šempeter – Ankaran Hrvatini (dvorana OŠ Šempeter, 19.00), Luka Koper – Nova KBM Branik (dvorana OŠ Anton Ukmar, 18.00).

   

   

  Komentarji