Za slovo od leta visoka zmaga v Novem mestu

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 12. kroga 1B. DOL za ženske v Novem mestu premagala ekipo TPV Volley NM s 3:0 (17, 20, 22). Z zmago so leto končale na tretjem mestu, v 13. krogu pa bodo v prvi tekmi novega leta, v četrtek, 12. januarja, ob 19. uri, gostovale v Ljutomeru.

  TPV Volley NM – Calcit Volley II  0:3 (-17, -20, -22)

  Novo mesto – Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnika: Tovornik, Bezjak.

  TPV Volley NM: Jakše (L), Bošeska 3, Kotnik, Drkušić 10, Omerzel 2, Košiček, Žarn 6, Bregar 6, Hafner 5, Kogelnik 4, Šola 3, Natek, Smolič, Kastelic (L). Trener: Krešimir Perić.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 3, A. Stupar, Maček 17, Ifko, K. Stupar, Butalič (L), S. Sitar 6, Vukojević 9, Gojak, Kraševec 8, Gimpelj 4, Vučurević 1.

  V prvi medsebojni tekmi v letošnjem državnem prvenstvu so Kamničanke v dvorani OŠ Stranje slavile brez izgubljenega niza, to pa je bila tudi zadnja tekma, ki so jo varovanke Tjaše Gadža dobile s 3:0. Od takrat naprej so kar v petih tekmah igrale pet nizov, praznih rok so ostale le v Kopru, v Mozirju pa je bilo 3:1 za domačo ekipo. V zadnji letošnji tekmi so kamniške princeske od prvega niza naprej bile boljše in njihova zmaga, z izjemo tretjega niza, ni bila nikoli vprašljiva.

  V prvem nizu so domače odbojkarice po bloku Kristine Hafner še vodile s 7:5, toda na servis Nike Kraševec, ki je dosegla tudi dva asa, so Kamničanke dosegle kar deset zaporednih točk za vodstvo s 15:7. Razlika osmih točk je bila tudi ob koncu niza, ki ga je zaključila Adriana Vukojević.

  Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju gostujoče ekipe, ki je po napadu Anje Maček povedla s 4:1, na deveti točki pa je Nina Bregar izid izenačila. Do nove prednosti treh točk so Kamničanke prišle na servis Kaje Gimpelj in točki Vukojević (16:13), v nadaljevanju niza pa se jim domače odbojkarice na manj kot točko zaostanka (18:19) niso več približale. V končnici niza so Kamničanke domačinkam prepustile le še dve točki, niz pa je končala Tina Topič.

  Večino tretjega niza so bile v prednosti domače odbojkarice, ki so povedle s 6:1, in čeprav je Maček izenačila na 10:10, so po dveh zaporednih asih Katje Omerzel Novomeščanke spet vodile s 13:10. Njihovo zadnje vodstvo je bilo pri izidu 17:16, kajti Maček je izenačila na 17:17, Vukojević pa je z blokom gostjam priborila štiri točke prednosti (21:17). Novomeščanke so se jim po uspešnem napadu Eve Kogelnik še približale na točko zaostanka (21:22), vendar do preobrata ni prišlo. Z blokom je zmago svoji ekipi priborila Allegra Vučurević.

  Na božično-novoletni premor Kamničanke tako odhajajo s tretjega mesta. Po dvanajstih odigranih tekmah imajo 25 točk, pred njimi je Luka Koper, ki ima sedem točk več in Mozirje s štirimi več, na četrtem mestu pa so za njimi z 18 točkami Braslovče.

  »Vesela sem, da smo na zadnji letošnji tekmi zmagale brez izgubljenega niza. Čeprav nismo prikazale najboljše igre, smo bile boljše od nasprotnic, ki so imele težave predvsem na sprejemu. Zdaj nas čaka malo počitka in počasi začetek druge polovice sezone,« je bila po deveti zmagi v sezoni zadovoljna Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II.