Za slovo od leta 2021 še z GEN-I Volleyjem

  Odbojkarice Calcit Volleyja z zmago v finalu Pokala Slovenije še niso končale s tekmami v letu 2021. V torek, ob 18. uri, jih, tokrat izjemoma v dvorani OŠ Stranje čaka še zaostala tekma drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske. Njihov nasprotnik bo GEN-I Volley, ki je v zadnjem času v vse boljši formi.

  Po zasluženem slavju je Gregor Rozman, trener kamniške ekipe, svojim varovankam namenil nekaj dni odmora, ki so hitro minili. Še zlasti za tiste Calcitovke, ki bodo igrale na srednjeevropskem prvenstvu za odbojkarice, ki se bo v torek začelo v Mariboru. Med vabljenimi igralkami so tudi Neja Čižman in Živa Javornik, ki bosta igrali za reprezentanco do 19 let, ter Mija Šiftar, ki bo igrala za reprezentanco do 17 let. Zanjo bo sicer igrala tudi Adriana Vukojević iz kamniške druge ekipe. Vse tri reprezentantke bodo navkljub obveznostim v reprezentanci v torek igrale tudi proti GEN-I Volleyju.

  »Res je, da nismo imele veliko časa za proslavljanje in počitek, kajti pred nami je že tekma z Novogoričankami, ki nikakor ne bo lahka. Že na prvi medsebojni tekmi v Novi Gorici pred dobrim mesecem dni smo se morale pošteno potruditi, da smo prišle do zmage, zdaj pa novogoriška ekipa igra še bolje. Tudi zato bo pomembno, da bomo v tekmo vstopile maksimalno zbrano,« odbojkarice GEN-I Volleyja spoštuje Mija Šiftar. Čeprav je šele v začetku septembra praznovala svoj petnajsti rojstni dan, je bila v finalu Pokala Slovenije med najbolj zaslužnimi za kamniško slavje in zmago nad Novo KBM Branikom.

  »Pred finalno tekmo nas je večina imela za favoritinje, to pa je včasih še dodatno breme za ekipo. Vesela sem, da smo kljub temu prikazale svojo najboljšo igro in se nismo preveč ozirale na to. Vedele smo, da bodo Mariborčanke v finalu igrale še boljše kot v prvenstvu in zato je bila zmaga na koncu še slajša. Se pa zavedamo, da je to šele prva lovorika in da bomo morale v ubranitev naslova državnih prvakinj vložiti še veliko truda, vendar mislim, da nam s trdim delom lahko uspe tudi to,« je z obema nogama čvrsto na zemlji ena najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric, ki navkljub mladosti navdušuje iz tekme v tekmo. Tudi v kvalifikacijah lige prvakinj in nato v pokalu CEV, kjer pa se je sezona za Calcitovke že končala.

  »Na žalost nismo imele ravno sreče pri žrebu. V tolažbo nam je lahko dejstvo, da smo izgubile proti boljšima ekipama od sebe, še zlasti to velja za Eczcacibasi, ki sodi v vrh svetovne odbojke, in samo vesele smo lahko, da smo imele priložnost igrati proti tako kakovostni ekipi. Prepričana sem, da nam bo to na nadaljnji poti samo koristilo.«

  Mija Šiftar je v Kamnik prišla iz ljubljanskega Vitala sredi lanske sezone. Z dobrimi predstavami se je najprej izkazala v drugi ekipi Calcit Volleyja, zato jo je Gregor Rozman hitro poklical v prvo ekipo. Po poškodbi dve leti starejše Naje Boise, je odlično izkoristila svojo priložnost na mestu sprejemalke, ob prodorni igri v napadu pa navdušuje tudi s svojimi servisi.

  »Priznam, da je bilo na začetku sezone, ko sem se pridružila prvi ekipi, prisotne malo treme, toda s časom in z več odigranimi tekmami, je je bilo vse manj. Spoznala sem, da moram igrati samo svojo igro, v veliko pomoč pa so mi starejše soigralke. Zelo sem vesela, da že imam možnost igrati v prvi slovenski ligi in da lahko v njej nabiram izkušnje. Poskušam izkoristiti vsako priložnost, ki mi jo trener ponudi za igranje,« je o svoji prvi sezoni v najmočnejši slovenski ligi dejala dijakinja Gimnazije Šiška, o kateri bomo v prihodnosti zagotovo še veliko slišali.