Za potrditev polfinala Mevze

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo od torka do četrtka gostitelji petega turnirja srednjeevropske lige. Kamničani bodo v torek igrali z avstrijsko ekipo Amstetten, v četrtek pa jih čaka še tekma z drugo avstrijsko ekipo, Waldviertel. V sredo se bosta avstrijski ekipi pomerili še med sabo, vse tekme pa se bodo začela ob 20. uri.

  Kamniški odbojkarji so na dobri poti, da se spet uvrstijo med štiri najboljše ekipe v srednjeevropski ligi. Na dozdajšnjih osmih tekmah so šestkrat zmagali in dvakrat izgubili, tako kot tudi drugouvrščena SK Zadruga Aich/Dob, medtem ko ACH Volley še ni izgubil. Takoj za Kamničani so s petimi zmagami Mariborčani, Mursa Osijek, Waldviertel, Mladost Zagreb in Komarno, ki ima tekmo več, pa so pri štirih zmagah. Pred zadnjim turnirjem Kamničani teoretično potrebujejo le še zmago, da se uvrstijo polfinale Mevze. V letošnji sezoni je sistem tekmovanja namreč spremenjen, saj ni več zaključnega turnirja, tako da bo prvouvrščena ekipa rednega dela tekmovanja v polfinalu igrala s četrtouvrščeno ekipo, drugo in tretjeuvrščeni ekipi pa se bosta pomerili med sabo.

  »Na Ravnah smo prikazali veliko boljšo igro kot pred tednom dni proti doma Salonitu, toda še vedno so se nam dogajale zadeve, ki se nam ne bi smele. Toda glede na to, da smo imeli za sabo težak teden, predvsem v psihološkem smislu, lahko rečem, da smo odigrali korektno tekmo in temu primeren je bil rezultat. Tako se zdaj lahko v miru pripravimo na turnir Mevze,« je po prvenstveni zmagi na Ravnah dejal Matija Pleško, trener kamniških odbojkarjev.

  Ena od prednosti za kamniško ekipo pred zadnjim turnirjem rednega dela tekmovanja bo, da jim ne bo treba potovati in se bodo nanj lahko v miru pripravili. Včeraj so, čeprav je bila nedelja, imeli trening, enega bodo imeli še danes, resda ne v svoji dvorani, ki je zasedena. Njihov prvi nasprotnik bo v torek Amstetten, vodi ga Andrej Urnaut, ki je le pri eni zmagi. Boljši je bil od Mladosti iz Kaštele. Veliko bolje je do zadnjega turnirja v Kašteli kazalo Waldviertlu, ki je bil v preteklosti pogosto neugoden nasprotnik za kamniško ekipo, toda po porazu z Mariborčani se je precej oddaljil od boja za uvrstitev v polfinale.

  »Na vsaki tekmi do konca sezone nas zanima samo zmaga, pa naj bo to v Mevzi, državnem prvenstvu ali v Pokalu  Slovenije. Drugega ne pride v poštev. Dejstvo je, da je Waldviertel neugoden vsaki ekipi, čeprav se mu v Kašteli ni izšlo vse po načrtih. Vendar nas to ne sme uspavati. Sicer pa bomo o njem začeli razmišljati šele po Amstettnu,« je pred torkovo prvo tekmo na kamniškem turnirju dodal Pleško, ki je zadovoljen, da se je v soboto v ekipo končno spet vrnil Alan Košenina.

  »Alan je bil v naš klub pripeljan z razlogom, in čeprav sta se tako Okrogič kot Klobučar, ki sta ga v njegovi odsotnosti na njegovem igralnem mestu zamenjala, trudila, je njegova vrnitev vsekakor dobrodošla. V soboto je igral po dolgem času in sem vesel, da je spet z nami.«