Za napredovanje bo treba zmagati v štirih nizih

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj v Zagrebu izgubile z 0:3 (-13, -17, -20), toda napredovanje s tem še ni izgubljeno. V povratni tekmi, v sredo, ob 20. uri, v ŠD Kamnik, bodo morale Mladost premagati s 3:0 ali s 3:1, nato pa še v zlatem nizu, ki se igra do 15. točke. Kar ni nemogoče, vendar ne z igro, ki so jo prikazale v Zagrebu.

  Visok poraz in slaba igra v Zagrebu je na igri Kamničank pustila sledove tudi sobotni prvenstveni tekmi s Šempetrankami. Predvsem velja to za uvodni niz, ki so ga rešile šele v končnici, v drugem in tretjem je bila njihova igra že blizu tistega, kar si želijo njihovi navijači in strokovno vodstvo.

  »Dejstvo je, da se nam je poznala tista tekma v Zagrebu, tu ni kaj skrivati. Smo v nekakšnem krču, preprosto ne znamo igrati tistega, kar delamo na treningih, kjer je naša igra veliko boljša kot potem na sami tekmi. Ko pridemo na tekmo, nam preprosto manjka sproščenosti. Ne bi rekel, da gre tu za pomanjkanje truda ali da se igralke ne bi borile, ampak preprosto, ko pride tekma, smo, kot da bi imeli zvezane roke. Ampak dobro, tudi s takšno igro se moramo soočiti, tudi s takšno igro smo v soboto zmagali, in to ne glede na nasprotnice. Dobro je, da smo v prvem nizu vsaj v končnici igrali, kot se spodobi, sem pa zadovoljen, da sta bila drugi in tretji niz odigrana boljše, je pa to še vedno daleč od tistega, kar si želimo in kar bomo morali prikazati v sredo, če se želimo uvrstiti v naslednji krog kvalifikacij,« se je sobotne zmage proti SIP Šempetru dotaknil Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  V Zagrebu so Kamničanke naredile kar 29 lastnih napak, odbojkarice Mladosti le 13, imele so 43-odstotni sprejem, Zagrebčanke 51-odstotnega, ob tem so bile v napadu le 32-odstotne, njihove nasprotnice 47-odstotne, s servisom so dosegle tri neposredne točke, hrvaške prvakinje sedem. Boljše so bile le v bloku, s katerim so prišle do štirih točk, v zagrebški ekipi je vse tri dosegla Astrid Popić. Vse to bo treba v sredo izboljšati.

  »V prvi tekmi je bila Mladost boljša ekipa od nas. Tu ni kaj dodati. Bomo videli, kako bo na povratni tekmi. V vsakem primeru bomo naredili vse, da pridemo do bolj ugodnega rezultata. Vsekakor bomo morali raven svoje igre dvigniti ne za eno stopnico, ampak najmanj za dve, če bomo želeli biti konkurenčni Zagrebčankam, tako da nas čaka zelo težka tekma. Predvsem bomo morali zmanjšati število lastnih napak. To se vsekakor da popraviti s še boljšim delom na treningih in večjim številom težkih tekem,« je prepričan trener kamniških odbojkaric, ki vlogo favoritinj, vsaj sodeč po pri tekmi, prepušča zagrebški ekipi. Mladost je v nedeljo v drugem krogu hrvaškega prvenstva v Zaprešiću premagala domačo ekipo Nebo s 3:0 (14, 11, 18).

  »V tem trenutku je Mladost v prvi tekmi pokazala, da je za dva razreda boljša od nas. Vendar vemo, kje smo na prvi tekmi grešili, kaj bomo morali popraviti, in če bomo v tem uspešni, bomo z njimi lahko igrali enakovredno, drugače veliko možnosti za zmago ne bomo imeli,« opozarja Rozman.