Za letošnje slovo od kamniške dvorane spet s Sobočani

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo do konca letošnje sezone igrali le še dve tekmi, v obeh pa se bodo pomerili s Panvito Pomgrad. Prvič v soboto, ko bodo soboško ekipo gostili v 12. krogu Sportklub prve odbojkarske lige, drugič pa v sredo, 21. decembra, ko jih v Murski Soboti čaka še povratna četrtfinalna tekma Pokala Slovenije. Obe tekmi se bosta začeli ob 20. uri.

  V torek so Kamničani v srednjeevropski ligi brez večjih težav premagali zagrebško Mladost in to brez Luisa Sose Sierre in z obolelim Urošem Pavlovićem, v soboto pa se bodo spet srečali s Sobočani. Pred devetimi dnevi so jih v prvi četrtfinalni pokalni tekmi premagali s 3:0, vendar bo sobotna prvenstvena tekma nekaj popolnoma drugega. Tudi v prvi so, podobno kot v pokalu, brez izgubljenega niza slavili Kamničani. Z morebitno sobotno zmago bi varovanci Matije Pleška soboški ekipi že lahko pobegnili za sedem točk in bi bilo na dobri poti, da redni del prvenstva končajo najmanj na drugem mestu.

  »Očitno so nam Sobočani usojeni do konca leta. Če bomo do konca rednega dela prvenstva igrali normalno, nam drugo mesto res ne bi smelo pobegniti, vendar še ne razmišljamo tako daleč. Trenutno je najpomembnejša tekma, ki je pred nami, sobotna, potem sredina, potem pa bo tako ali tako prišlo do krajšega premora,« je na preostali tekmi v letu 2022 osredotočen Pavlović, ki v soboto pričakuje močnejšo in boljšo Panvito Pomgrad, kot je bila v pokalni tekmi.

  »V pokalni tekmi so Sobočani proti nam igrali nekako brezvoljno. Morda tudi zato, ker smo mi tako dobro igrali, v vsakem primeru pa zagotovo niso prikazali vsega, kar znajo. V soboto nikakor ne smemo pričakovati, da bodo v Kamnik še enkrat prišli brez želje, da nas presenetijo, prav tako še zdaleč ni samoumevna naša uvrstitev v polfinale Pokala Slovenije. Zato bomo morali v soboto od prve točke naprej tekmo vzeti resno in narediti vse, da jo dobimo. Tako kot potem tudi v sredo,« je odločen 205 cm visoki bloker, ki je svoje prve odbojkarske korake naredil prav v dresu Panvite Pomgrada. Pred tem je bil uspešni košarkar.

  Če Kamničani dobijo obe preostali letošnji tekmi, bo za njimi bolj ali manj uspešen prvi del sezone, vendar z grenkim priokusom ob izpadu iz pokala CEV. Še zlasti zato, ker so v prvi tekmi nadigrali nizozemski Lycurgus, v Groningenu pa jim prav nič ni šlo od rok. Več bi lahko iztržili tudi od treh letošnjih dozdajšnjih tekem proti ACH Volleyju, predvsem v zadnji, ko so bili že na pragu zmage, na koncu pa so se morali zadovoljiti le s točko.

  »Izpada iz pokala CEV še vedno nisem prebolel, ker vem, da smo boljša ekipa od Nizozemcev, kar smo v prvi tekmi tudi pokazali. Na žalost smo imeli na povratni tekmi slab dan in po mojem bi lahko z njimi igrali še deset nizov, pa ne vem, če bi katerega dobili. Glede ACH Volleyja je pa druga zgodba, kot da bi se ga malce bali. V vseh treh tekmah bi bil naš izkupiček lahko bolšji, ampak če nič drugega, vidimo, da smo zraven, da smo jim lahko enakovredni, tiste najbolj pomembne tekme pa so tako ali tako še pred nami. Preprosto moramo verjeti, da lahko premagamo Ljubljančane in osebno verjamem, da jih lahko, kar bomo skušali dokazati že na naslednjih tekmah,« je odločen 205 cm visoki nekdanji reprezentančni bloker, ki je prepričan, da je ena od prednosti kamniške ekipe v nadaljevanju sezone tudi v tem, da bo ekipa iz tedna v teden bolj uigrana. Tudi zato ga veseli, da bo po pokalni tekmi v Murski Soboti nekaj premora, kar se igranja tekem tiče.

  »Glede na to, da smo na novo sestavljena ekipa, je normalno, da potrebujemo določen čas, da se uigramo. Druga težava je, da smo imeli od začetka sezone zelo malo priložnosti za dolgotrajnejši trening, ker si tekme sledijo ena za drugo. Vendar to vseeno ne sme biti izgovor, kajti tudi ACH ima recimo podoben ritem tekem. Se pa strinjam, da nam bo ta premor prišel prav, najprej, da se nekoliko spočijemo, potem pa za čim boljši trening in upam, da se bo to potem poznalo tudi v nadaljevanju sezone.«

  Tudi vse preostale tekme 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige bodo na sporedu v soboto. Ravenčani bodo gostili ACH Volley, ki je v sredo dobil pomembno tekmo v ligi prvakov, Hiša na kolesih Triglav bo gostila vse boljši Merkur Maribor, v Kanalu pa bo domači Salonit, ki mu v letošnji sezoni ne gre in ne gre, igral s Črnučami.