Za kamniški pokal ta vikend še dekleta

  Za odbojkaricami Calcit Volleyja je že nekaj pripravljalnih tekem, tudi v domači dvorani, vendar bo turnir za pokal Kamnika, ki bo potekal v soboto in nedeljo, vendarle tisti prvi, na katerem bodo kamniški navijači pozdravili varovanke Gregorja Rozmana. Ob domači ekipi bosta na turnirju igrali še ekipi Fatum Nyíregyháza in Mladost Zagreb.

  V senci velikega uspeha slovenske moške reprezentance, ki je poskrbela za pravo odbojkarsko mrzlico v Sloveniji, se na novo sezono pripravljajo tudi kamniške odbojkarice, ki so pred 14 dnevi nastopile na močnem turnirju v češkem Olomoucu, v svoji dvorani pa so gostile še madžarsko ekipo UTE iz Budimpešte in Alianso iz Šempetra. Vseeno pa bo njihova prva prava domača preizkušnja predstavljal turnir za pokal Kamnika, na katerem se bosta navijačem prvič predstavili obe letošnji okrepitvi, podajalka Zala Zbičajnik in sprejemalka Ana Marija Vovk, ki je branila slovenske barve na ženskem evropskem prvenstvu.

  Na kamniškem turnirju bosta nastopili tudi zagrebška Mladost, ki je aktualni hrvaški prvak, ter Fatum Nyíregyháza iz Madžarske, ki je predlani slavila v srednjeevropski ligi, letos pa jo vodi slovenski trener Vasja Samec. Na edini sobotni tekmi, ob 17.30, bodo Kamničanke igrale z Madžarkami, v nedeljo pa se bosta v dopoldanskem programu pomerili hrvaška in madžarska ekipa (10.00), ob 15.30 pa bo na sporedu še kamniško-zagrebški obračun. Do 18. ure, ko bo Slovenija igrala v finalu evropskega prvenstva, bodo tako tudi že znane zmagovalke za pokal Kamnika.

  Spored turnirja za pokal Kamnika

  Sobota, 28. septembra:

  17.30: Calcit Volley vs Fatum Nyíregyháza

  Nedelja, 29. septembra:

  10.30: Fatum Nyíregyháza vs Mladost Zagreb

  15.30: Calcit Volley vs Mladost Zagreb