Z zmago proti Waldviertlu potrdili drugo mesto pred končnico

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige na domačem turnirju s 3:1 (-20, 23, 19, 21) premagali Union Reiffeisen Waldviertel. V soboto bodo varovanci Matije Pleška spet igrali pred svojimi navijači, ob 20. uri bodo v 17. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostili Hišo na kolesih Triglav.

  Calcit Volley – Union Reiffeisen Waldviertel  3:1 (-20, 23, 19, 21)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 30, sodnici: Jurković, Kramar Šandl (obe Hrvaška).

  Calcit Volley: Planinšič 1, Mujanović 11, Vinkovič 4, Lazar, Klobučar 19, Košenina (L), Arsenoski, Okroglič 10, Mitrašinović 4, Apozna 9, Pavlović 12. Trener: Matija Pleško.

  Union Reiffeisen Waldviertel: Krabel, Müller, Wessely, Marszalek 9, Mečiar 21, Bartoš 4, Viens, Reiter (L), Stoss 1, Streutker 6, Kločko, Schnabel 7, Regehr 4. Trener: Zdenek Šmejkal.

  Kamniški odbojkarji, ki so jim šli včeraj na roke tudi nekateri rezultati v srednjeevropski ligi, so si že pred zadnjo tekmo rednega dela srednjeevropske lige zagotovili drugo mesto. To pomeni, da v polfinalu ne bodo igrali z ACH Volleyjem, kar je bil tudi njihov osnovni cilj. Njihov nasprotnik bo SK Zadruga Aich/Dob. Kamničani so se želeli od rednega dela tekmovanja posloviti z dobro igro, kar jim ob odsotnosti Luisa Sose Sierre, ki je postal srečni očka, ni popolnoma posrečilo, vseeno pa so zabeležili še osmo zmago.

  Do sedme točke sta bili ekip v uvodnem nizu skupaj, nato pa so gostje na servis Pavla Bartoša, zadnjo je dosegel z asom, pobegnili za pet točk (12:7). Waldviertel, ki je bil v preteklosti pogosto neugoden nasprotnik kamniški ekipi, je po njeni lastni napaki prišel že do sedmih točk prednosti (16:9). Tudi po drugem polminutnem odmoru Matije Pleška so gostje do 18:11 še ohranili prednost sedmih točk, na servis Uroša Pavlovića in bloku Daniela Aponze pa so se jim Kamničan približali na štiri točke zaostanka (14:18). Še bližje so jim prišli po uspešnem napadu Nika Mujanovića (18:20), toda po novem asu Bartoša je Waldviertel pobegnil na 22:18 in niz na koncu tudi dobil. Zadnjo točko je dosegel Čeh Bartoš.

  Tudi v začetku drugega niza kamniška igra ni bila najbolj prepričljiva, tako da so bili gostje tisti, ki so prvi prišli do treh točk prednosti in to z asom Mareka Mečiarja (10:7). Pleško je posegel po polminutnem odmoru, ki je njegove varovance vrnil v igro, saj so s točko Jureta Okrogliča izenačili na 11:11, po napaki gostov pa povedli s 13:12. Do 21. točke je Waldviertel vztrajno sledil Kamničanom, ki so po še eni napaki nasprotnikov le prišli do dveh točk prednosti (23:21), nato pa je Uroš Pavlović izkoristil drugo zaključno žogo.

  Spodbudno so kamniški odbojkarji vstopili v tretji niz, ko so na servis Uroša Pavlovića in napadu Mujanovića povedli s 3:0. Šele 18-letni kamniški korektor je poskrbel tudi za vodstvo z 9:5. Kamničani so gostom pobegnili tudi že za šest točk (16:10), vendar se je njihova prednost ob nekoliko nezbrani igri prepolovila le na tri točke (17:14). Pred vstopom v samo končnico je prednost domače ekipe znašala le še dve točki (19:17), ko je Michal Marszalek izkoristil nepazljivost v kamniški obrambni postavitvi. Po dveh lastnih gostujočih napakah so Kamničani spet nekoliko lažje zadihali (21:17), prednost štirih točk pa jim je tudi zadostovala za zanesljivo zmago v tretjem nizu.

  V četrtem nizu so gostje z blokom povedli s 6:3, z asom Bartoša že z 9:4, zato je Pleško reagiral s polminutnim odmorom. Z delnim izidom 4:0 so se Waldviertlu hitro približali na točko zaostanka (8:9), po novem zaostanku treh točk (11:14) je na 15. točki le prišlo do izenačenja (napaka gostov), nato pa je bil v napadu uspešen Pavlović za prvo kamniško vodstvo v četrtem nizu. Za polminutni odmor se je zato odločil Zdenek Šmejkal, vendar je Jan Klobučar svoji ekipi priboril prednost dveh točk (18:16). Za mirnejšo končnico sta bila z združenimi močmi v bloku zaslužna Jure Okroglič in Pavlović (20:17), še korak bližje zmagi pa so bili domači odbojkarji po novi točki Klobučarja (22:18). Zadnjo točko na tekmi je dosegel Okroglič.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Energija je bila danes prava, potem pa nas je v uvodnem nizu presekala ena sodniška odločitev, nato pa je šlo vse navzdol. Nasprotnik je pritisnil s servisom, odigral svoje, ampak v drugem nizu so se fantje prebudili, Klobučar je ekipo povedel kapetansko in tudi drugi so mu sledili. Čeprav smo imeli drugo mesto že zagotovljeno, so fantje našli dovolj motiva, da so redni del tekmovanja končali z zmago. Zmagovalno miselnost moramo, ne glede na to, proti komu igramo, ohraniti do konca sezone.«