Z vlakom v Novi Sad

  Odbojkarji Calcit Volleyja so včeraj zvečer z vlakom Slovenskih železnic odpotovali v Novi Sad, kjer bodo nastopili na močnem mednarodnem turnirju v spomin na dve legendi srbske odbojke, Žarka Petrovića in Radovana Dabića. Slovenski podprvaki bodo svojo prvo tekmo imeli danes ob 17. uri, ko se bodo pomerili z grškim PAOK-om, v soboto jih ob 19.30 čaka slovenski obračun z ACH Volleyjem, v nedeljo pa ob 13.30 še z domačo Vojvodino.

  Varovanci Aleša Hribarja so prvi letošnji preizkušnji imeli minulo soboto, ko so na domačem turnirju za pokal Kamnika osvojili drugo mesto. Premagali so sicer prvouvrščeno Posojilnico Aich/Dob, a so v uvodni tekmi izgubili proti kanalskemu Salonitu. Še težje preizkušnje so pred njimi v Novem Sadu. Ob domači ekipi, ki je aktualni prvak Srbije, bodo igrali še z grškim podprvakom PAOK-om in ACH Volleyjem.

  Hribar je v Novi Sad popeljal tudi dva nadarjena kamniška odbojkarja, Tea Podobnika in Bora Jeseta Rotarja, doma pa je ostal le Domen Kotnik, ki še vedno okreva po poškodbi hrbta. Ob Podobniku in Boru Jesetu Rotarju bodo tako v Novem Sadu igrali še Luka Lazar, Jure Lakner, Matija Jereb, Metod Golob, Miha Bregar, Klemen Hribar, Primož Vidmar, Tine Kvas, Timotej Ratek, Andrej Štembergar Zupan, Maxson Pereira in Dmitrij Babkov.

  Organizator turnirja, OK Vojvodina, bo ob najboljšem igralcu turnirja izbral tudi najboljšega blokerja (v spomin na Žarka Petrovića) in najboljšega sprejemalca (v spomin na Radovana Dabića.). »Trudili smo se, da bi bil turnir čim bolj kakovosten in verjamem, da smo v svoji nameri uspeli. PAOK je v minuli sezoni igral v skupinskem delu lige prvakov, letos pa bo kot grški podprvak, tako kot mi, igral v kvalifikacijah. Odlično ekipo ima tudi ACH Volley, ki je v pokalu CEV prišel do četrtfinala, v finalu slovenskega državnega prvenstva pa je premagal Calcit Volley, četrtega udeleženca turnirja. Kamničani so bili lani drugi v regionalni ligi Mevza, kar tudi dovolj zgovorno govori o njihovi kakovosti. Želimo si le čim večjega števila gledalcev na tribunah,« je pred turnirjem za klubsko spletno stran Vojvodine dejal direktor kluba Slobodan Boškan, ki je kot igralec z reprezentanco nekdanje Jugoslavije leta 2000 osvojili zlato olimpijsko kolajno.

  Spored turnirja

  Petek 14.september

  17.00 PAOK – Calcit Volley

  19:30 Vojvodina – ACH Volley

  Sobota, 15. september

  17.30 Vojvodina – PAOK 17.30

  19.30 ACH Volley – Calcit Volley

  Nedelja  16.september

  11.00 PAOK – ACH Volley

  13:30 Vojvodina – Calcit Volley

  Komentarji