Z Novogoričankami ne bo nič lažje kot z Zagrebčankami

  Odbojkarice Calcit Volleyja so na povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj nadomestile zaostanek s prve tekme v Zagrebu in se po zlatem nizu uvrstile v drugi krog. V četrtek, 3. novembra, bo njihov nasprotnik beograjska Crvena zvezda, še pred to tekmo pa Ano Marijo Vovk, eno od junakinj sredinega podviga, in soigralke v soboto čaka še tekma petega kroga Sportklub prve odbojkarske lige. Ob 19. uri bodo v ŠD Kamnik gostile GEN-I Volley.

  Pred povratno tekmo z Zagrebčankami je bilo jasno, da Kamničanke še enkrat tako slabo, kot so igrale na prvi kvalifikacijski tekmi lige prvakinj, ne morejo več. Vprašanje je bilo le, za koliko lahko dvignejo raven svoje igre, predvsem, ali bodo zdržale psihološki pritisk. V prvem nizu so bile po odličnem začetku in vodstvu z 8:2 že na robu poraza, še zlasti po tem, ko se je poškodovala Mila Đorđević in je Mladost pred končnico niza povedla z 21:17. Toda Kamničanke se niso predale, na servis Andjelke Radišković so pripravile popoln preobrat, po njem pa njihova zmaga ni bila več vprašljiva.

  »Navdušena in zadovoljna sem, kako smo tekmo odigrale. Boljše se ne bi mogla končati. Čeprav se je Mila Đorđević poškodovala že v prvi polovici prvega niza, jo je Ula Gorjup odlično nadomestila. Naredila je vse, kar smo od nje pričakovale in še več, zato sem ponosna nanjo, pa tudi na vse druge soigralke,« po zmagi nad Zagrebčankami ni skrivala navdušenja Ana Marija Vovk, ki v Zagrebu na prvi tekmi zaradi bolezni ni igrala.

  »To, kar se nam je zgodilo v Zagrebu, nas je vse streznilo. Vse smo se malce zamislile same nad sabo in ugotovile, da tako v nadaljevanju sezone ne bo šlo. Najbolj pomembno pa je bilo, da smo verjele, da je pred domačim občinstvo možen preobrat. Pa ne samo verjele, na igrišču smo to tudi potrdile. Vsaka od nas se je skušala čim bolj izkazati tam, kjer je čutila, da je najboljša. Sama sem imela recimo težave z učinkovitostjo v napadu, zato sem skušala biti boljša v drugih elementih igre.«

  Do tako želene uvrstitve v skupinski del lige prvakinj kamniško ekipo ločita le še dve tekmi, v najslabšem primeru štiri. Vse bo odvisno od tekem s Crveno zvezo, kajti v primeru, da bi bile v dveh tekmah boljše Kamničanke, bi si že zagotovile napredovanje v ligo prvakinj, v primeru poraza bi igrale s poraženkami iz drugega para drugega kroga med špansko ekipo Tenerife in madžarskim Vasasem.

  »Domača tekma z Mladostjo je pokazala, da s takšnim pristopom in takšno igro lahko marsikaj naredimo. To je pravi ključ za nadaljevanje sezone. Morale bomo delovati kot ekipa in tudi v trenutkih, ko nam ne bo šlo, bomo morale stopiti skupaj, se spodbujati in podpirati druga drugo. Ampak o Crveni zvezdi bomo začele razmišljati šele po soboti tekmi z Novogoričankami,« ne želi ničesar prehitevati Vovkova, ki je po skoraj dveh letih in tisti nesrečni poškodbi na turnirju lige prvakinj v Trevisu odigrala celotno srečanje. In to na najboljši možni način. Toda v soboto bo, kot je že sama dejala, nova tekma, GEN-I Volley pa je ekipa, ki je v letošnji sezoni izgubila le proti Novi KBM Braniku.

  »GEN-I Volley je dobra ekipa, tega se moramo zavedati in nikakor se ne smemo spustiti na nižjo raven. Škoda bi bilo, da bi zapravile kapital, ki smo si ga priigrale v sredo. Zato bomo morale od prve točke naprej igrati maksimalno resno in angažirano. Čeprav imajo v svoji ekipi nekaj sprememb v primerjavi z lansko sezono, poznamo njene igralke. Vsekakor nas čaka še ena težka tekma.«

  Novogoriško ekipo spet vodi Vasja Samec Lipicer, povratnica v ekipo je tudi Pia Blažič, ki je pred leti igrala tudi za Calcit Volley, Julija Mohorič, Anja Mazej, Polona Frelih in Ula Jelina. Pred začetkom sezone pa so jo zapustile Katja Banko, ki zdaj igra za Kamničanke, Selena Leban, Soudabeh Bagherpour, Anastasija Sekulić in Tiana Karnel.