Vsa pozornost zdaj na domače prvenstvo

  Po dobri igri na povratni četrtfinalni tekmi pokala Challenge, v kateri so morale odbojkarice Calcit Volleyja še drugič priznati premoč Saugelli Monzi, se bodo Kamničanke že v petek v 16. krogu 1A. DOL za ženske pomerile z ekipo Ankaran Hrvatini. Tekma se bo začela ob 17.30.

  V sredo so se slovenske pokalne prvakinje častno poslovile od Evrope in z izjemo uvodnega niza dodobra namučile četrtouvrščeno ekipo italijanske A-1 lige. Če bi imele v napetem tretjem nizu malce več sreče, bi se tekma morda celo drugače razpletla. »Zagotovo, vendar bi morali v ključnih trenutkih odigrati bolje. Na koncu tretjega niza je vprašljiva tista zadnja žoga, ampak ne glede na vse sem vesel, da smo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali pred tekmo. Želeli smo Italijanke čim dlje držati v negotovosti, kar nam je tudi uspelo. Ne smemo pozabiti, da smo igrali proti četrtouvrščeni ekipi italijanskega prvenstva,« je o sredini tekmi dejal Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki so skušale ves čas pritiskati s servisi, saj je bil to edini način, da oddaljijo višje nasprotnice od mreže.

  »Morali smo tvegati, drugega nam tudi ni preostalo. Dejstvo je, da smo imeli na servisu veliko napak, toda druge poti ni bilo. Na žalost je nekaj preveč servisov končalo v avtu ali mreži, toda ko smo prišli v serijo dobrih servisov, smo bili Italijankam enakovredni,« je dodal Rozman, ki se bo zdaj s svojimi varovankami lahko popolnoma preusmeril v domače prvenstvo. V njem so Kamničanke trenutno tretje, vendar še vedno z možnostjo, da redni del državnega prvenstva končajo na prvem ali drugem mestu. Prva ovira na tej poti bo že v petek Ankaran Hrvatini, do konca rednega dela tekmovanja pa jih čakata še dve težki preizkušnji, Formula Formis in GEN-I Volley.

  »Najprej se bomo pripravili na Ankarančanke, ki jih nikakor ne gre odpisati. Dejstvo je, da imamo še vse v svojih rokah in da smo še vedno v igri za prvo mesto po rednem delu tekmovanja, vendar se s tem ne obremenjujemo. Vemo, kdaj bo potrebno biti najboljši. Do končnice je še nekaj časa in verjamem, da bomo takrat najboljši. A kot rečeno, trenutno razmišljamo le o Ankaranu, ki smo mu  posvetili vso svojo pozornost na včerajšnjem treningu,« je pred današnjim obračunom z Ankarančankami, ki so pred dobrim mesecem dni v Kamniku proti drugi ekipi Calcit Volleyja prišle do treh točk.

  V 16. krogu bo v petek na sporedu še enega tekma, in sicer bodo Šempetranke gostile Pucončanke, v soboto pa bo druga kamniška ekipa gostovala v Hočah pri Formuli Formis, medtem ko bo Luka Koper doma igrala z Ljutomerom. Derbi kroga bo na sporedu v nedeljo, ko se bosta v Novi Gorici pomerili trenutno vodilni ekipi 1A. DOL za ženske, GEN-I Volley, ki se je med tednom uvrstil v polfinale pokala Challlenge, in Nova KBM Branik.

  Pari 16. kroga 1A. DOL za ženske

  Petek, 15. februar: Calcit Volley – Ankaran Hrvatini (ŠD Kamnik, 17:30), SIP Šempeter – Roto-Kema Puconci (dvorana OŠ Šempeter, 19:00), sobota, 16. februar: Formula Formis – Calcit Volley II (dvorana VŠD Hoče, 18:30), Luka Koper – Ljutomer (dvorana OŠ Koper, 19:00), nedelja, 17. februar: GEN-I Volley – Nova KBM Branik (dvorana OŠ Milojke Štrukelj, 18:00).

   

  Komentarji