Vodilni Formis ni dovolil presenečenja

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v tekmi enajstega kroga 1B. DOL za ženske v Hočah izgubila proti Formisu z 1:3 (-24, -13, 25, -27). V prihodnjem krogu, v soboto, 11. decembra, bodo Kamničanke ob 15. uri v dvorani OŠ Stranje gostile Mozirje.

  Formis – Calcit Volley II  3:1 (24, 13, -25, 27)

  Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 50, sodnika: Gruškovnjak, Strmčnik.

  Formis: Stražišar 9, Škoflek (L), Šteharnik 1, Zupan (L), Godec 19, Natek 9, Milošič 20, Divjak, Halužan Sagadin, N. Fišer 1, Bračič, T. Fišer, Čičić 7, Kranjc 8. Trener: Miloš Milić.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 6, Stupar, Lužovec 23, Štern, Ifko, Vukojević 7, Vavpetič, Herič 12, Žvegla 4, S. Sitar 9, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 5. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Vodilna ekipa 1B. DOL ženske, Formis, je v četrtem krogu v Stranjah zanesljivo premagala varovanke Tjaše Gadža, ki so v Hoče prišle kot šestouvrščena ekipa. Tudi v drugi medsebojni letošnji tekmi je bil boljši Formis, ki je s tekmo več še naprej pred Braslovčami, medtem ko so Kamničanke prav tako ostale na šestem mestu. Vendar bi z malce več zbranosti v končnicah do zmage lahko prišle tudi kamniške princeske, ki so v prvem in četrtem nizu zapravile visoko prednost.

  V uvodnem nizu so Calcitovke vse do vstopa v končnico niza prikazale odlično igro. Ob dobrem servisu in razigrani Špeli Lužovec v napadu so povedle s 4:0, po njenem bloku pa je bilo že 7:2. Po lastni napaki domače ekipe so vodile tudi z 12:5, vendar so se jim domačinke s točko Žane Godec približale le na dve točki zaostanka (11:13). Ko so po treh zaporednih asih Špele Lužovec Kamničanke pobegnile za šest točk (17:11), po točki Nike Kraševec pa spet za sedem (19:12), se jim je nasmihala zmaga v uvodnem nizu. Toda v končnici so z dvema zaporednima asoma Kranjec Formisovke izid na 23. točki izenačile. Lužovec je svoji ekipi še priigrala zaključno žogo za vodstvo z 1:0, toda na koncu se je vendarle veselila domača ekipa, ko je napad uspešno zaključila Taja Natek.

  Po nesrečno in nespretno izgubljenem uvodnem nizu so bile kamniške odbojkarice v drugem nizu popolnoma nemočne. Oba slabem sprejemu, je bil napak vse manj učinkovit, na drugi strani pa so domače odbojkarice prevladovale tudi v bloku. Do sredine niza so gostje že držale korak z domačinkami, saj so zaostajale le za tri točke (10:13), s kar sedmimi zaporednimi na servis Marije Čičić, dosegla je tudi dva asa, pa je Formis, ki je igral brez obolele Julije Grubišič Čabo, vodil že z 20:10.  Niz se je končal z napako gostujoče ekipe na servisu.

  Tudi začetek tretjega niza je pripadel domači ekipi, ki je bila še naprej boljša na servisu. Po uspešnem napadu Čičićeve so povedle s 5:1, z blokom Milošič pa že z 10:2. Vendar so se kamniške princeske po zaslugi odličnega bloka vrnile v igro, predvsem se je v tem elementu igre izkazala Adriana Vukojević, ki je s svojim četrtim blokom v tretjem nizu izid na 12. točki izenačila. Kamničanke so po uspešnem napadu Urše Herič celo pobegnile za tri točke (16:13), a sta bili ekipi na 16. točki spet skupaj. Na servis Noemi Žvegla so gostje pobegnile za tri točke (20:17), prišle tudi prve do zaključne žoge, tretjo pa je le izkoristila Lužovec.

  Z asom Line Stražišar je Formis v četrtem nizu povedel s 7:2, a so Calcitovke na servis Urše Herič izid že na osmi točki izenačile. S tem pa težav za vodilno ekipo 1B. DOL še ni bilo konec, kajti po bloku Tine Topič je zaostajala za pet točk (14:9). Kamničanke so vodile tudi že s 17:10 in z visoko prednostjo tudi vstopile v končnico niza, saj so prišle do kar petih zaključnih žog za izenačenje v nizih. Vseh pet so na servis Žane Godec domačinke ubranile, nato pa same z blokom Line Stražišar izkoristile drugo.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Z izjemo drugega niza, ko smo popolnoma popustile, smo v preostalih treh igrali zelo borbeno in lahko bi rekla tudi solidno. Na koncu so odločale malenkosti, ki so šle v korist domači ekipi. Zadovoljna pa sem, da smo tokrat naredili veliko manj napak na servis kot na prejšnjih tekmah, bomo pa morale še vedno veliko delati na zmanjšanju števila drugih napak.«