V Zagreb po dvig samozavesti

  Odbojkarje Calcit Volleyja v rednem delu srednjeevropske lige čakata še dve tekmi. Na turnirju v Zagrebu bodo v sredo, ob 16. uri, igrali proti madžarski ekipi MAV Elore-Foxconn, dan pozneje, ob 16.30, pa še z domačo Mladostjo.

  Minulo soboto so kamniški odbojkarji doživeli nov hladen tuš, že drugi zaporedoma, saj so po porazu v Kranju praznih rok ostali tudi proti Mariborčanom, ki so prevladovali v vseh elementih igre. Mladen Kašić, trener kamniške ekipe, je po tekmi dejal, da je imel občutek, da če bi ekipi igrali še deset nizov, njegovi varovanci ne bi dobili niti enega.

  »Vse odkar smo premagali ACH Volley, kot da ne obstajamo. Že spet smo bili v težavah proti ekipi, ki je odlično igrala v obrambi, in ki je ‘pritiskala’ s servisom. Do zdaj smo bili z Okrogličem in Košenino odlični na sprejemu, zdaj pa smo očitno izgubili samozavest. Igrali na kolih ob slabšem sprejemu, brez pravih rešitev, še najboljši so bili blokerji, ko je bil sprejem dober. Skratka, ekipa, kot da je izgubljena,« je o trenutnih kamniških težavah dejal Kašić.

  Toda časa, da bi s treningom dvignili svojo formo, preprosto ni, kajti v sredo in četrtek morajo v Zagrebu potrditi uvrstitev na zaključni turnir. S šestimi zmagami in enim porazom so na prvem mestu, za njimi so Mariborčani, ki imajo pet zmag in dva poraza, MAV Elore-Foxconn prav tako s petimi zmagami in dvema porazom, Spartak Myjava s štirimi zmagami in tremi porazi, SK Zadruga AICH/Dob s štirimi zmagami in dvema porazoma ter Komarno, ki ima tudi štiri zmage in tri poraze, medtem ko se druge ekipe ne morejo več vmešati v boj za zaključni turnir.

  »Niti nisem prepričan, če bi nas trening dvignil, kajti po porazu v Kranju, ki je prišel tri dni po zmagi nad Ljubljančani, smo imeli sedem dni časa, da se pripravimo na Maribor, tako da … Dobro, po šestih zmagah nad Mariborčani, štiri na uradnih tekmah in dvema pripravljalnima, sem dejal, da se bojim, da bo prišel dan, ko nas bodo premagali. Priznam, da ne vem pravega odgovora, zakaj takšen padec v naši igri. Če bi ekipa trenirala slabo, v redu, če bi bile težave znotraj ekipe, v redu, ampak treniramo dobro, vzdušje v ekipi je pravo. Očitno je ekipa izgubila samozavest, ne verjame več vase, morda tudi v mene, ne vem,« se pred gostovanjem v Zagrebu o vzrokih za padec forme sprašuje trener Kamničanov.

  Morda so igralci preveč gledali lestvico in že začeli računati, koga vse morajo premagati, da bi ohranili prvo mesto po rednem delu prvenstva. Zdaj za ACH Volleyjem zaostajajo za točko, kar pomeni, da ga bodo morali v predzadnjem krogu premagati v Tivoliju, prav tako tudi vse tri preostale ekipe, že to soboto Fužinar, nato Panvito Pomgrad in v zadnjem krogu doma še Kranjčane. Vendar vse tekme s 3:0 ali 3:1. Toda v tem trenutku sta pomembni tekmi v Zagrebu, kjer za zanesljivo uvrstitev na zaključni turnir potrebujejo vsaj eno zmago.

  Njihov prvi nasprotnik bo MAV Elore-Foxconn, ki je v soboto v derbiju madžarskega prvenstva z 2:3 izgubil proti Kapošvarju, kar je bil njegov prvi poraz, v srednjeevropski ligi sta bila boljša od njega Dob in Maribor. Brez poraza pa je v domačem prvenstvu zagrebška Mladost, ki pa je v srednjeevropski ligi prišla le do dveh zmag.