V treh dneh še drugič boljše od Šempetrank

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale SIP Šempeter s 3:0 (25, 21, 17). Druga tekma bo na sporedu v sredo, ob 20.30, v Šempetru. Za uvrstitev v finale Kamničanke potrebujejo še zmago.

  Calcit Volley – SIP Šempeter   3:0 (25, 21, 17)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 120, sodnika: Tomec, Novak.

  Calcit Volley: Rituper 9, Radišković 12, Šen, Najdič 1, Boisa 6, Grubišič Čabo (L), Gašperlin, Pucelj 21, Čižman 11, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  SIP Šempeter: Božič 1, Koren 2, Lebič, Puckmeister, Jelen (L), Bavdaž, Anas. Žnidar 6, Bulc 11, Ana Žnidar, Kogelnik 4, Sevčnikar 2, Eržen 11, Kadunc (L), Kranjc 3. Trener: Beno Božič.

  V sredo so se Kamničanke z zmago v gosteh s 3:1 uvrstile v finale pokala Slovenije, le tri dni pozneje pa so se s Šempetrankami pomerile še v prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva. Tudi tokrat so odbojkarice SIP Šempetra, predvsem v prvem in drugem nizu, nudile dostojen odpor, vendar zmaga varovank Bruna Najdiča, ki so bile boljše v vseh elementih igre, ni bila ogrožena. V petek je v prvi polfinalni tekmi končnice Nova KBM Branika s 3:0 (16, 18, 23) premagala GEN-I Volley.

  Začetek prvega niza je pripadel gostjam, ki so na servis Darje Eržen povedle s 3:1, po točki Urše Sevčnikar pa s 5:2. S tem težav v domači ekipi še ni bilo konec, kajti po točki Ize Koren je bilo 7:3 za SIP Šempeter, po točki Anastazije Žnidar pa že 10:4. Toda na servis Maše Pucelj, dosegla je tudi dva asa, so se jim domačinke približale na točko zaostanka, zato je Beno Božič vzel polminutni odmor. Šempetranke so še enkrat prišle do občutnejše prednosti, ko je bilo po bloku Korenove 13:9 za gostujočo ekipo. Na štirinajsti točki je Andjelka Radišković izid že izenačila, z uspešnim napadom pa svojo ekipo po začetnem vodstvu z 1:0 spet popeljala do minimalnega vodstva. Z blokom Eve Kogelnik so Šempetranke še enkrat prišle do vodstva, toda po polminutnem odmoru Bruna Najdiča je za domačo ekipo dve zaporedni točki dosegla Naja Boisa, nato pa je bila na svoj servis uspešna še Radiškovićeva. Kamničanke so prvič na tekmi prišle do dveh točk prednosti (18:16), vendar so borbene gostje izid na 22. točki izenačile. Prve so do zaključne žoge prišle domače odbojkarice, uspešna je bila Neja Čižman, drugo je z asom izkoristila Radiškovićeva. Eno zaključno žogo so imele tudi Šempetranke.

  V drugem nizu so Kamničanke povedle z 2:0, nato pa vodstva niso več izpustile iz rok. Po asu Radiškovićeve so svojo prednost podvojile (8:4), takšna pa je bila razlika tudi ob koncu niza, čeprav so vmes Šempetranke nekajkrat prišle na dve točki zaostanka. Zadnjič pri izidu 14:16, nato pa so domače odbojkarice s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je prispevala Boisa, gostjam pobegnile za pet točk (19:14). Ob zbrani igri so Kamničanke prednost ohranile do konca niza, ki ga je končala Pucljeva.

  Z blokom Radiškovićeve so domače odbojkarice tudi drugi niz začele z vodstvom 2:0, vendar jim je na isti način vrnila Katarina Bulc za izenačenje na 2:2. Vendar je bilo to zadnje izenačenje na tekmi, kajti po asu Čižmanove je bilo 5:3 za Calcit Volley, po njenem bloku 10:6 in uspešnem napadu 12:7. Beno Božič je vzel še svoj drugi polminutni odmor, s katerim je zaustavil nalet domače ekipe, a le za trenutek, kajti po bloku Boise in asu Pucljeve so njegove varovanke zaostajale že za šest točk (17:11). Pred vstopom v končnico so Šempetranke svoj zaostanek prepolovile (16:19), vendar so Kamničanke po polminutnem odmoru na servis Sare Najdič dosegle pet zaporednih točk, s tem pa je bila tekma odločena. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Boisa.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Res je, da smo igrali brez Sare Hutinski in Lucille Charuk, vendar bi navkljub temu lahko bilo boljše. V zadnjih dveh tekmah proti Šempetrankam se nam preprosto pojavlja preveč lastnih napak, tako je bilo tudi nocoj v prvih dveh nizih, v tretjem, v katerem pa smo naredili le štiri, se je to potem takoj poznalo na izidu. Če bomo zmanjšali lastne napake, bomo lažje igrali in lažje prihajali do zmag. Stanje ni najboljše, toda ni tako slabo, da tega ne bi mogli izboljšati in že v sredo ob novem gostovanju v Šempetru prikazati boljše igre, kar bi bila, lahko tudi dobra napoved za finale pokala v Kopru. Toda zdaj štejejo le še zmage in najbolj pomembno je, da smo povedli z 1:0 v zmagah.«