V SOBOTO V KANALU ŽE S ŠTALEKARJEM

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v sredo odigrali pripravljalno tekmo s Hočami, v kateri so po slabšem začetku na koncu zmagali s 3:2, že v soboto pa jih čaka nov turnir. Tokrat v Kanalu, kjer bodo nastopili na memorialnem turnirju v spomin vsem preminulim kanalskim odbojkarjem. Ob domačem Salonitu se bodo pomerili še z ACH Volleyjem. Na turnirju bo prvič v letošnji sezoni zaigral Sašo Štalekar, ki se je vrnil s svetovnega prvenstva v Italiji.

  Trener Kamničanov Aleš Hribar po včerajšnjem obračunu s Hočani, ki bodo v novo sezono krenili z novim trenerjem Matejem Kavnikom, ni bil najbolj zadovoljen s predstavo svojih varovancev. »Prva dva niza smo odigrali zelo medlo, tako da sem moral predvsem po prvem nizu povzdigniti glas. Razumem, da so v trenutni fazi priprav fantje utrujeni, vendar se nam dogajajo napake, ki se nam nikakor ne bi smele. Po drugem nizu smo vendarle prikazali boljšo igro, poudariti pa moram, da so bili Hočani zelo razpoloženi za igro, tako da je bila tekma več kot dobrodošla,« je po tekmi dejal Hribar, ki je priložnost za igro spet ponudil vsem igralcem z izjemo Tineta Kvasa in kapetana ekipe Maxsona Pereire, ki je začutil bolečine v hrbtu.

  Ob Kvasu in Pereiri seveda še ni zaigral Sašo Štalekar, ki se je šele dobro vrnil s svetovnega prvenstva v Italiji, na katerem je slovenska izbrana vrsta osvojila deveto mesto. Prav tako se je ekipi pridružil novi pomočnik prvega trenerja Damjan Marinko, ki je s Kamničani na začetku tega tisočletja osvojil vse tri dozdajšnje naslove državnih prvakov in eno pokalno lovoriko.

  »Sašo je bil danes sicer že na tekmi, vendar seveda ni igral, v četrtek pa se bo normalno pridružil treningom, prav tako bo v soboto igral na turnirju v Kanalu,« je ob vrnitvi edinega kamniškega reprezentanta dejal Hribar, ki se že veseli preizkušenj v Kanalu. »Test bo zagotovo dober, saj sta obe ekipi zelo močni, toda kot sem dejal že pred začetkom pripravljalnega obdobja, trening tekme niso zato, da bi na njih na vsak način skušali priti do zmage. Predvsem me zanima naše stanje na igrišču, kje smo, kako delujemo, kaj bo treba popraviti, da pridemo do stabilne forme do začetka uradnega dela sezone.«

  Točke za Calcit Volley so dosegli: Bregar 11, Jereb 6, Ratek 9, Vidmar 14, Lakner 2, Štembergar Zupan 12, Lazar 3, Rotar Jese 4.

  V četrtek pomemben pregled čaka Domna Kotnika, ki še vedno ne more normalno trenirati. Po tem pregledu bo bolj znano, kakšna usoda čaka odličnega kamniškega sprejemalca, ki žal nima sreče s poškodbami.

  Komentarji