V Potsdamu slovo brez osvojenega niza

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v šestem krogu skupine C Lige prvakinj v gosteh izgubile s Potsdamom z 0:3 (-28, -10, -18). To je bila njihova zadnja tekma v tem tekmovanju, v soboto, 20. januarja, ob 17.30, pa bodo Kamničanke v tretjem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige gostile SIP Šempeter.

  Potsdam – Calcit Volley  3:0 (28, 10, 18)

  Potsdam – Športna dvorana MBS Potsdam, gledalcev 1300, sodnika: Ferreira (Portugalska), Halasz (Madžarska).

  Potsdam: Taubner 8, Morrissette 8, Harbin 4, Wong-Orantes (L), Kokkonen 15, Stautz, Gunčeva, Stiriz (L), Buterez 12, Cekulaev 10, Lazaro 3, Dokić, Kiss. Trener: Riccardo Boieri

  Calcit Volley: Rituper 2, Gorjup, Radišković 9, Šen, Najdič 1, Hutinski 8, Boisa 4, Charuk 1, Grubišić Čabo (L), Pucelj 13, Čižman, Vukojević Trener: Bruno Najdič.

  Slovenske državne prvakinje so se od letošnje Lige prvakinj želele posloviti z dobro igro, morda tudi s še eno osvojeno točko, potihoma so upale tudi na prvo zmago v Ligi prvakinj, kajti Potsdam se je po zmagi Fenerbahčeja nad poljsko ekipo Grot Budowlani Lodž s 3:0 (20, 19, 17) že uvrstil v zaključne boje Lige prvakinj. Žal je ostalo le pri željah, čeprav so imele v prvem nizu celo tri zaključne žoge, da bi po visokem zaostanku celo slavile v njem, v drugem in tretjem pa so prevladovale domače odbojkarice. Konec novembra je bila tekma v dvorani Tivoli bolj izenačena, saj je Potsdam slavil s 3:2 (-18, 23, 18, -23, 14).

  Do osme točke si v prvem nizu nobena ekipa ni priigrala več kot točke prednosti, nato pa so Kamničanke z napadom Maše Pucelj prve pobegnile za dve (10:8). Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti na servis Tare Taubner, srbske korektorice, ki je dosegla tudi dva asa, so domačinke povedle s 13:10. Čeprav so se odbojkarice Calcit Volleyja še približale na točko zaostanka (12:13), je Potsdam ob boljšem servisu in slabšem sprejemu gostij, ki so bile tudi premalo učinkovite v napadu, povedel že z 19:13, vodil pa je tudi z 22:15. Kazalo je, da je za Kamničanke niz že izgubljen, a se s tem niso sprijaznile. Na servis Andjelke Radišković so uprizorile skorajda popolni preobrat, saj so z blokom Sare Hutinski izid na 23. točki izenačile. Žal je naslednji servis Radiškovićeve končal v mreži. Nemke prve zaključne žoge niso izkoristile, tako kot tudi ne Kamničanke treh, ki so si jih priigrale, zato pa so domače odbojkarice svojo četrto.

  V začetku drugega niza je Potsdam na servis Raquel Lazaro pobegnil za štiri točke (5:1), tudi po polminutnem odmoru pa je domača ekipa še naprej prevladovala na igrišču. Ob težavah v napadu in na sprejemu, v Nemčijo ni odpotovala sicer prvi libero ekipe Katja Banko, so Kamničanke zaostajale že za sedem točk (3:10), zato je Bruno Najdič vzel še svoj drugi polminutni odmor. Tudi po njem njegove varovanke niso našle svoje igre in v svojem najslabšem nizu v letošnji Ligi prvakinj so osvojile le deset točk.

  Če je bil drugi niz za pozabo, so Kamničanke vsaj tretjega bolje začele. S točko Pucljeve so še vodile s 6:4, toda po asu Danielle Harabin in bloku Anastasie Cekulaev so do vodstva prišle domače odbojkarice (7:6). Na servis španske organizatorke igre, Lazaro, je Potsdam gostjam pobegnil že za štiri točke (12:8). Pred vstopom v končnico niza so nemške podprvakinje svojo prednost podvojile (21:13), s tem pa je bila tekma, ki jo bodo Kamničanke, predvsem to velja za drugi in tretji niz, hitro pozabile, odločena. Tekmo je končala Romunka Rodica Buterez, s 15 točkami pa je bila najbolj učinkovita igralka tekme Finka Suvi Kokkonen. V kamniški ekipi je 13 točk dosegla Pucljeva.