V petem nizu strle odpor Portorožank

    Odbojkarice tretje ženske ekipe Calcit Volleyja so v svoji prvi tekmi v letu 2024 v enajstem krogu 3. DOL za ženske – zahod doma premagale Portorož s 3:2 (-23, 16, 21, -15, 14). V prihodnjem krogu bodo varovanke Špele Lužovec v soboto, 20. januarja, gostovale na Jesenicah. Tekma proti ekipi Mladi Jesenice se bo začela ob 18. uri.

    Mlade kamniške odbojkarice so na svojo četrto zmago v letošnji sezoni čakale vse od šestega kroga, ko so v gosteh premagale Krim III. Pot do zmage pa je bila vse prej kot lahka, podobno kot v prvem krogu v Portorožu so tudi tokrat do nje prišle v petem nizu.

    V prvem nizu sta bili ekipi enakovredni, v končnici pa so bile bolj zbrane gostje, zato pa je bilo predvsem v drugem nizu in tudi v tretjem bolj ali manj vse na strani domače ekipe. V četrtem nizu se je tehtnica popolnoma prevesila na stran Portorožank, v odločilnem petem pa so Kamničanke le strnile svoje vrste in prišle do zaslužene, težko priborjene zmage. S četrto zmago v sezoni so ostale na šestem mestu prvenstvene lestvice.

    »Za nami je zelo naporna in dolga tekma. Čestitke dekletom, da so se borile do konca in zasluženo zmagale. V igro se je še vedno prikradlo preveč napak in na trenutke je bilo premalo zbranosti, to pa so zadeve, ki ji bo potrebno odpraviti,« je po tekmi dejala Špela Lužovec, trenerka tretje članske ekipe Calcit Volleyja, ki v letošnji sezoni igra v postavi: Hana Gašperlin, Tajda Adrović Flisar. Zarja Vister, Ajda Hribar, Zoja Somrak, Dženana Hamidović, Vita Kotnik, Lea Vidmar, Evelin Flis, Monika Sitar, Zara Premk, Ella Čataković, Jovana Goljović, Katerina Đokić, Hana Varcar.