V izenačeni tekmi boljši pokalni zmagovalci

  Tri tedne pred začetkom letošnjega državnega prvenstva, ko se bodo v prvem krogu v kamniški športni dvorani pomerili odbojkarji Calcit Volleyja in Merkur Maribora, so v pripravljalni tekmi s 3:1(24, 23, -25, 22) zmagali aktualni slovenski pokalni zmagovalci. Kamničane v sredo čaka tekma s kanalskim Salonitom, v petek se bodo pomerili s Kanadčani, prihodnjo nedeljo in ponedeljek pa jih čakata še tekmi z nizozemskim Lycurgusom.

  Mariborčani, ki bodo v letošnji sezoni branili naslov državnih prvakov, so v Kamnik prišli v kombinirani ekipi, saj so istočasno v Ljubljani igrali še s Črnučami. V nepopolni zasedbi so bili tudi domači odbojkarji, saj sta Jan Klobučar in Finec Tommi Siirilä na evropskem prvenstvu, medtem ko se je Miha Bregar ženil, tako da je kranjska Hiša na kolesih Triglav za to priložnost »posodila« Jana Mačka.

  Z izjemo četrtega niza so se vsi drugi končali na razliko, v končnicah pa so bili bolj zbrani domači odbojkarji, ki so naredili veliko napak na začetnem udarcu (skupaj kar 28), slabši pa so bili tudi v bloku in na sprejemu. Zato pa so bili Kamničani nekoliko bolj razpoloženi v napadu, priložnost za igro pa je domači trener Matija Pleško ponudil vsem svojim igralcem.

  »Tako kot na vseh dozdajšnjih pripravljalnih tekmah je bilo nekaj stvari dobrih, nekaj slabih, vse skupaj pa je le priprava na začetek sezone, ko bomo že v prvem krogu spet igrali z Mariborčani. Verjamem, da bo takrat naša igra že na višji ravni, zahvali pa bi se rad kranjskemu trenerju Sašu Ropu, ki nam je na pomoč priskočil z Janom Mačkom,« je po tekmi z Mariborčani dejal Matija Pleško, trener Calcit Volleyja.

   

  Točke za Calcit Volley so dosegli: Timotej Gal Kos 9, Diko Purić 5, Martin Kosmina 3, Mitja Gasparini 15, Jan Brulec 3, Žan Beravs 4, Jan Maček 6, Danilo Pavlović 16 in Nik Mujanović 5. Igrala sta še libera Klemen Hribar in Miha Plot. Za Merkur Maribor pa so točke dosegli: Miha Cafuta 8, Filip Kovačević 9, Adi Adžović 2, Sani Adžović 9, Janez Kržič 7, Roland Gergye 16 in Nathan Wounembaina 2.