V finale tudi kamniška moška ekipa

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Kanalu premagali Črnuče s 3:0 (22, 18, 19). V nedeljskem finalu se bodo ob 20. uri pomerili z boljšo ekipo iz drugega polfinalnega obračuna med domačim Salonit Anhovim in ACH Volleeyjem.

  Calcit Volley – Črnuče  3:0 (22, 18, 19)

  Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 100, sodnika: Milojević (Ljubljana), Markelj (Bled).

  Calcit Volley: Hribar (L), Bregar 7, Golob (L), Jereb, Ratek 1, Vidmar 7, Babkov 11, Štalekar 5, Smrekar, Lakner 1, Kotnik, Štembergar Zupan 14, Ivković 7, Lazar. Trener: Aleš Hribar.

  Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec 2, Čopi 10, Vilar 2, Gornik, Tepič 6, Kumer (L), Marovt 2, Rutar 4, Slovnik 5, Valenčič 9, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

  Pred slabim mesecem dni so Črnučani v svoji dvorani prišli do svoje prve letošnje zmage v 1. DOL, njihova »žrtev« pa so bili odbojkarji Calcit Volleyja, ki so po tem porazu v domačem nanizali same zmage. Tudi Črnučani so po tej tekmi napredovali v igri, vseeno pa bi bilo veliko presenečenje, če bi varovancem Marka Brumna, ki je s Kamničani pred tremi leti osvojil pokalno lovoriko. Kamničani so opravičili vlogo favorita in se zanesljivo uvrstili v veliki finale.

  Trikratni zmagovalci pokala Slovenije so odločno vstopili v tekmo s Črnučani, po daljšem času pa je zanje spet zaigral Dmitrij Babkov. S točko Andreja Štembergarja Zupana so povedli s 6:2, vodili so tudi še z 12:8, vendar so po napadu Nejca Marovta črnuški odbojkarji prvič na tekmi prišli do vodstva (14:13). V izenačenem nadaljevanju so Črnuče v končnico vstopile z vodstvom 22:21, toda, ko je bilo najbolj potrebno, so do izraza prišle večje izkušnje kamniške ekipe, ki je dosegla štiri zaporedne točke, zadnjo je z blokom prispeval Aleksandar Ivković.

  V drugem nizu sta bili ekipi izenačeni le do sedme točke, do odločilne prednosti pa so Kamničani prišli na servis Andreja Štembergarja Zupana, ki je dosegel tri zaporedne ase za vodstvo z 11:7, vseh upov za črnuško ekipo pa je bilo konec po bloku Mihe Bregarja, saj so po njem zaostajali že za sedem točk (10:17). Visoko prednost so slovenski podprvaki ohranili do konca niza, ki ga je končal Timotej Ratek.

  Veliko bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Črnučani do 13. točke držali korak z odbojkarji Calcit Volleyja. S štirimi zaporednimi točkami so Kamničani nasprotnikom pobegnili za štiri točke (17:13). S točko Dina Hodžiča Šlejkovca so se Črnuče še vrnile na dve točki zaostanka (15:17), zmago pa je Kamničanom zagotovil Dmitrij Babkov, ki je s tremi zaporednimi uspešnimi napadi svoji ekipi zagotovil pet točk naskoka. Ko je Ivković dosegel še četrti kamniški as, je bilo 22:16 za Calcit Volley, razlika šestih točk pa je bila tudi ob koncu tekme, ki se je končala s tretjo zaporedno lastno napako Črnuč.

  Komentarji