V derbiju krogi boljši tudi od Hoč

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja nadaljuje svoj zmagoviti niz v 2. DOL za moške. V sedmem krogu so doma premagali drugouvrščene Hoče s 3:1 (-26, 18, 15, 9) in imajo zdaj že pet točk prednosti pred njimi. Kamničani bodo v soboto, 3. decembra, ob 17.30, gostili Radence.

  Calcit Volley II – Hoče 3:1 (-26, 18, 15, 9)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 20, sodnika: Villalba, Hodžič.

  Calcit Volley II: Podbregar, L. Blaževič, Medved (L), Sladič, Okorn, Drolc, Drnovšek, Frece, Poljanšek, U. Blaževič, Burkeljca. Trener: Gašper Ribič.

  Hoče: Poberžnik, Dolenc, Jovanovič, Ferk, Porekar, Slaček (L), Franc, Krajinović, Gregorc Planinc, Šlamberger, Slomšek (L), Semprimožnik, Kobale, Primec. Trener: Nejc Zidar.

  Varovanci Gašperja Ribiča so po prvi tretjini državnega prvenstva na dobri poti, da se uvrstijo v 1B. DOL, kar je tudi njihov letošnji cilj. Proti Hočam, ki so pred gostovanjem v Stranjah izgubile le v Kočevju, so po izgubljenem uvodnem nizu, ki se je končal na razliko, v preostalih treh popolnoma nadigrali goste. Še najbolj izenačen je bil nato drugi niz, v tretjem in predvsem v četrtem pa so prevladovali na igrišču in popolnoma nadigrali Hočane.

  Kamničani so tekmo začeli v postavi Urban Blaževič na podaji, Gregor Frece na mestu korektorja, na sprejemu sta bila Miha Okorn in Enej Sladič, Ambrož Poljanšek in Jure Burkeljca sta bila blokerja, na mestu libera pa je igral Marko Medved. Že v prvem nizu je na mesto Jureta Burkeljce vstopil Rok Podbregar, ki je odigral do konca tekme. V ekipi so bili še Nik Drnovšek, Jakob Drolc, Luka Blaževič. Zaradi poškodbe pa je manjkal Maj Novak.

  »V prvem nizu smo naredili preveč lastnih napak in tako omogočili ekipi Hoč, da so ga dobili. V nadaljevanju smo svojo igro izboljšali in dokaj gladko dobili tri sete. Dober servis je bil ključ do uspeha na tej tekmi,« je po novi zmagi svoje ekipe dejal Rok Podbregar.