V 60 minutah do osme prvenstvene zmage

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (15, 11, 15). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke v soboto, 18. novembra, ob 20. uri igrale z Ankaranom, že v torek, 14. novembra pa jih ob 18. uri v ljubljanski dvorani Tivoli čaka druga tekma skupine C lige prvakinj, ko se bodo pomerile s poljsko ekipo Budowlani Lodž.

  Calcit Volley – ATK Grosuplje  3:0 (15, 11, 15)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnici: Tovornik, Miklošič.

  Calcit Volley: Rituper, Gorjup 3, Radišković 14, Šen 12, Najdič, Hutinski 4, Boisa, Pucelj 12, Čižman 7, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  ATK Grosuplje: Zupan, Topolovec, Štih, Pavič 7, Gojković, Kukman, Žužek 2, Pucelj 8, Filipič (L), Svetina 8, Čož 2, Križman (L), Gornjec Hodnik 3. Trener: Rok Pucelj.

  Med tednom so kamniške odbojkarice v Carigradu odigrale svojo prvo tekmo skupine C lige prvakinj. Domači Fenerbahče je bil premočan za slovenske državne prvakinje, ki so v domačem prvenstvu v letošnji sezoni v prvih sedmih krogih oddale le niz. Slabše gre na drugi strani Grosupeljčankam, ki so s petimi točkami celo na zadnjem mestu, vendar je bila njihova igra boljša, kot kaže trenutni položaj na lestvici. V prvi medsebojni tekmi so Kamničanke prvi niz dobile šele v končnici, v drugem in tretjem pa so nasprotnice pustile na 14 oziroma 12 točki.

  Domača ekipa je tekmo z Grosupeljčankami prvič v letošnji sezoni začela z Ulo Gorjup na mestu podajalke in Nejo Čižman na mestu blokerke. Osemnajstletna organizatorica igre je drugi del lanske sezone igrala v Grosuplju, od koder je v letošnji sezoni prišla tudi Asja Šen, že predlani pa Maša Pucelj. Kamničanke so po napaki gostij povedle s 4:1, vendar je z blokom Nike Pucelj grosupeljska ekipa hitro prišla na točko zaostanka. Ne za dolgo, kajti po dveh zaporednih točkah domače kapetanke Andjelke Radišković so Kamničanke pobegnile za štiri točke (8:4), po še eni napaki gostij za pet (12:7). Pred vstopom v končnico niza se je ob mreži izkazala Gorjupova (18:11), prednost sedmih točk pa so domače odbojkarice do konca niza, ki se je končal z novo lastno napako grosupeljske ekipe, le še povečale.

  V prvem nizu se je z osmimi točkami izkazala Radiškovićeva, ki je v domači ekipi edina dosegla asa in bila uspešna v bloku (dvakrat), z asom (Lana Žužek, ki je svojo odbojkarsko pot začela v mlajših selekcijah Calcit Volleyja) in prav tako dvema blokoma (Nika Pucelj, Nina Svetina) pa se je lahko pohvalila tudi grosupeljska ekipa. Gostje so v drugem nizu do šeste točke sledile domači ekipi, ki je s tremi zaporednimi točkami pobegnila na 9:6, z asom Sare Hutinski pa na 12:8. Ko je bila v napadu uspešna še Šenova, ki je tokrat igrala na mestu korektorice, so Kamničanke povedle s 16:10, kar jim je zagotavljalo mirno nadaljevanje niza, ki se je končal z osmimi zaporednimi točkami Calcit Volleyja. Na servisu je bila Šenova, ki je dosegla tri ase, tudi za domače vodstvo z 2:0 v nizih.

  Tudi v tretjem nizu kamniška ekipa ni popuščala, še naprej je bila osredotočena na svojo igro in po bloku Maše Pucelj je gostjam pobegnila za šest točk (8:2). Kamničanke so vodile tudi z 11:3, nato pa jih je s svojimi servisi v težave spravila Karin Pavič, zato je po treh zaporednih gostujočih točkah Bruno Najdič vzel polminutni odmor. S točko Svetine so Grosupeljčanke prišle tudi na štiri točke zaostanka (8:12), s točko Nike Pucelj pa na tri (12:15). Domače odbojkarice so z blokom Čižmanove spet prišle do nekoliko večje prednosti (17:12), ki je gostje niso več ulovile. Še več, s petimi zaporednimi točkami, na servisu je bila Maša Pucelj, so Kamničanke prišle do enajstih zaključnih žog za osmo letošnjo zmago, drugo je izkoristila Ula Gorjup.