Tudi že prve pripravljalne tekme

    Novi trener Calcit Volleyja Matija Pleško je že prvi dan priprav dejal, da bo ob treningih v fitnesu in na stadionu v ospredju tudi žoga. Tako so njegovi varovanci do zdaj že odigrali dve pripravljalni tekmi s Hišo na kolesih Triglavom, tretjo pa v petek proti Črnučam. Še več tekem Kamničane čaka v septembru, kajti že v prvem krogu državnega prvenstva, 2. oktobra, se bodo v svoji dvorani pomerili z aktualnim državnim prvakom, Merkur Mariborom.

    Na prvi pogled se v kamniškem taboru, ki se mu je že pred časom pridružil tudi Danilo Pavlović, njihova letošnja okrepitev, občasni srbski reprezentant, v teh dneh ne dogaja prav veliko. Vsaj ne takšne stvari, ki bi bile pretirano zanimive za medije, kot je v smehu dejal Matija Pleško. Po drugi strani pa … »Že to, da že slabe tri tedne treniramo dvakrat dnevno, pomeni, da je vsak dan kaj novega. Veseli me, da so se v poletnem premoru fantje držali navodil in da so individualno pridno trenirali, saj brez večjih težav sledijo treningom, ki so kar naporni. Sicer smo še vedno brez Jana Klobučarja in Tomija Siirilä, ki ju čakajo nastopi na evropskem prvenstvu,« je s prizadevnostjo svojih varovancev zadovoljen Pleško, ki se je letošnje poletje po 17 letih vrnil v Kamnik. Pred tem je s Kamničani kot igralec osvojil svoje prve tri naslove državnega prvaka, enkrat je bil z njimi najboljši tudi v pokalnem tekmovanju.

    »Na treningih tudi ob pomoči igralcev iz naše druge ekipe že igramo šest na šest, imeli pa smo tudi dve trening tekmi s Kranjčani, kjer pa ni šlo za običajno tekmo. Na obeh straneh je bilo veliko rotiranja, za vsako osvojeno točko pa je bilo treba narediti še najmanj dve, tri druge stvari. Da bi bila prisotna še večja tekmovalnost, smo na obeh tekmah sicer šteli točke, saj je prav, da igralci že isti trenutek lahko vrednotijo svoje delo na terenu. Podobno velja tudi za petkov trening s Črnučani.«

    Prve, tiste prave pripravljalne tekme, bodo tako v septembru. »Nekaj tekem že imamo dogovorjenih, tako bomo recimo 11. septembra, ko smo sicer najprej načrtovali turnir za pokal Kamnika, igrali z Merkur Mariborom. Ker bo Siirilä še na evropskem prvenstvu, nam bodo Kranjčani posodili enega blokerja, kajti Miha Bregar se bo prav ta dan ženil, tako da bomo ostali le na Diku Puriću. Sicer pa smo v dogovorih še z reprezentancami Katarja, Bahrajna, Kanade, čakamo tudi, kako bo s tekmo s SK Zadrugo Dobom, ki je nedavno tega ostal brez trenerja. Ampak ne glede na to, do začetka prvenstva bomo imeli na voljo dovolj tekem,« zagotavlja Pleško.

    Kamniške odbojkarje čaka izredno naporna sezona. Ob domačem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, v katerem bodo branili letošnjo lovoriko, jih čakajo še tekme v pokalu CEV in v srednjeevropski ligi, v kateri bo devet ekip. Tudi zato je tako zelo pomembno, da bo kamniška ekipa, v kateri prednjači kapetan Mitja Gasparini, ki je pravi motivator za svoje soigralce, telesno dobro pripravljena.