Tudi v Grosupljem potrdile trenutno dobro formo

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi trinajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh s 3:0 (18, 14, 16) premagale ATK Grosuplje. Že v ponedeljek se bodo Calcitovke v polfinalu zaključnega turnirja Pokala Slovenije v ljubljanski dvorani Tivoli pomerile s Krimom. Tekma se bo začela ob 19. uri.

  ATK Grosuplje – Calcit Volley   0:3 (-18, -14, -16)

  Grosuplje – Športna dvorana Brinje, gledalcev 50, sodnika: Milojevič, Hodžič.

  ATK Grosuplje: Habjan (L), Filipič (L), Bregar 2, Pavič 4, Lončar 1, Kukman 1, Žužek 3, Gornjec Hodnik 1, Čož 3, Maček 5, Pucelj 6. Trener: Matija Slobodnik.

  Calcit Volley: Pavlović Mori 2, Špoljarič (L), Mihevc 10, Javornik, Radišković 10, Šiftar 5, Brulec Kostić 4, Lenart, Janežič (L), Charuk 8, Sillah 14, Čižman 6. Trener: Gregor Rozman.

  Aktualne slovenske državne prvakinje so v četrtek končale svojo letošnjo evropsko pot, ki jim ni bila ravno naklonjena, saj so tako v kvalifikacijah lige prvakinj, predvsem pa v drugem krogu pokala CEV naletele na premočne nasprotnice. Toda pred njimi je že prvi vrhunec domače sezone, zaključni turnir Pokala Slovenije, kar pa ne pomeni, da današnje tekme z Grosupeljčankami niso vzele resno. Nasprotno, v vseh treh nizih so bile Calcitovke veliko boljše nasprotnice in samo potrdile, da so v tem trenutku v zelo dobri formi.

  Že v uvodu v prvi niz so Calcitovke napovedale, da ne bodo ničesar prepustile naključju. Z asom Katje Mihevc so povedle s 4:0, po uspešnem napadu Andjelke Radišković in vodstvu Kamničank s 7:1 pa je domači trener Matija Slobodnik vzel prvi polminutni odmor. Vendar tudi to ni prav veliko spremenilo razmerja moči na igrišču, kajti po dveh zaporednih lastnih napakah so Grusupeljčanke, ki so igrale brez Helene Mijoč, zaostajale že za osem točk (5:13). Pred vstopom v končnico niza so Calcitovke vodile že z 20:11, kar je bila dovolj velika prednost za vodstvo z 1:0 v nizih, ki ga je potrdila Lucille Charuk.

  Podobno kot prvi se je začel tudi drugi niz, v katerem so Calcitovke na servis Olivere Brulec Kostić dosegle osem zaporednih točk za vodstvo z 10:2. Z blokom Naje Kukman so domače odbojkarice svoj zaostanek znižale na pet točk (6:11), toda na servis Eve Pavlović Mori in uspešnem napadu Katje Mihevc je bil drugi niz že bolj ali manj odločen, saj je bilo že 16:7 za Calcit Volley. Visoko vodstvo ni uspavalo kamniških odbojkaric, ki so po uspešnem napadu Fatoumatte Sillah zanesljivo dobile tudi drugi niz.

  Tudi tretji niz je bil praktično odločen že v samem uvodu. Na servis Mije Šiftar, ki je tokrat v igro vstopila šele v tretjem nizu, so povedle s 5:0, po asu Sillah, napadu Andjelke Radišković in točki Pavlović Mori pa je bilo že 10:2 za kamniško ekipo. Grosupeljčanke so imele še naprej velike težave na sprejemu, po servisih Neje Čižman pa so zaostajale že za neulovljivih dvanajst točk (4:16). Zadnjo točko na tekmi je dosegla Sillah, ki je bila s štirinajstimi točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tekmo smo odigrali tako, kot takšne tekme moramo odigrati. Vedno bi moralo biti tako, toda včasih se to uresniči, včasih tudi ne, toda nocoj je bilo v redu. Vesel sem, da smo tekmo tudi časovno hitro pripeljali do konca, da smo prihranili nekaj moči za ponedeljkovo polfinalno tekmo Pokala Slovenije s Krimom.«