Tudi iz Novega mesta brez izgubljenega niza

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugem krogu modre skupine Sportklub 1. DOL za moške gostovali v Novem mestu, kjer so po izenačenem dvoboju s 3:0 (23, 28, 21) ugnali domačo Krko. Svojo naslednjo tekmo bodo Kamničani igrali šele 15. marca, ko bodo doma v zadnjem krogu srednjeevropske lige gostili zagrebško Mladost, dan pred tem pa jih v četrtem krogu modre skupine domačega prvenstva čaka še tekma s Panvito Pomgrad.

  Krka – Calcit Volley  0:3 (-23, -28, -21)

  Novo mesto – Dvorana Marof, gledalcev 150, sodnici: Miklošič, Tovornik (obe Maribor).

  Krka: Hafner 3, Ožbalt (L), Erpič 6, Vrhovšek, Kosmina 16, Drobnič 16, Borin (L), Travnik, Pucelj, Kumer 13, Lindič 3, Ogulin, Renko, Dimič. Trener: Tomislav Mišin.

  Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar 11, Koncilja 2, Mihalj, Hebda 2, Jordanov 14, Planinc 11, Brulec 3, Kvas, Kotnik 12, Štembergar Zupan, Rotar (L). Trener: Gašper Ribič.

  V letošnji sezoni se novomeška in kamniška ekipa še nista pomerili, v prvem krogu modre skupine pa je Krka v gosteh izgubila v Murski Soboti, medtem ko je Calcit Volley slavil v Kanalu. Kamničani so se s polnim izkupičkom vrnili tudi iz Novega mesta, vendar so se, čeprav niso izgubili niti niza, zanjo moralo pošteno potruditi, saj sta se dva niza končala na razliko, odločalo pa je njihovo manjše število lastnih napak, malenkost bolj učinkovita igra v napadu in blok.

  Da se v dvorani Marof obeta izenačeno srečanje, je nakazal že uvodni niz. V njem je bil izid kar enajstkrat izenačen, prvi pa so po bloku Mihe Bregarja, nekdanjega igralca Krke, do treh točk prednosti prišli kamniški odbojkarji. Razpoloženi Novomeščani se niso predali, z asom Domna Kumra so izid že na 14. točki izenačili, po uspešnih napadih Sergeja Drobniča, ki je v preteklosti igral tudi za Calcit Volley, in Martina Kosmine, pa je Krka povedla s 17:15. Krkaši so vodili tudi še z 20:18, toda v končnici niza je Boyan Yordanov poskrbel za novo vodstvo Kamničanov (21:20), Bregar pa za dve zaključni žogi. Prvo so domačini ubranili, druga pa je po servisu Kumra končala v avtu.

  Še bolj izenačen je bil drugi niz, v katerem je pred vstopom v končnico po dobri akciji ob mreži Jana Brulca, še enega nekdanjega igralca Krke, tretji v kamniškem dresu je Mario Koncilja, ko je Calcit Volley prišel do vodstva z 19:16. Kamničani so vodili tudi še z 20:17, a so po njihovi lastni napaki do prve zaključne žoge za izenačenje v nizih prišli Novomeščani. V nadaljevanju razburljivega niza so imeli še eno, zato pa je četrto za svojo ekipo izkoristil Bregar.

  V tretjem nizu so Kamničani po napadu Domna Kotnika povedli z 9:5, Jan Planinc z blokom in nato še z uspešno akcijo v napadu pa je poskrbel za vodstvo s 14:9. Še bližje trem točkam so bili gostje po zaslugi Yordanova (18:12), visokega vodstva pa izkušeni gostje niso zapravili. Novomeščani so se jim sicer že približali na tri točke zaostanka (17:20), da do preobrata ni prišlo, pa je poskrbel Kotnik s tremi zaporednimi uspešnimi napadi.