Tudi brez Charukove do pomembne zmage

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi osmega kroga 1A. DOL za ženske v gosteh premagale Formulo Formis s 3:2 (20, -21, 18, -13, 10). Z zmago so na drugem mestu prehitele Novo KBM Branik. V soboto, 15. decembra, bodo v zadnji letošnji prvenstveni tekmi ob 17. uri gostile SIP Šempeter, v torek, 18. decembra, pa na prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge še nemško ekipo Ladies in Black Aachen.

  Formula Formis – Calcit Volley 2:3 (-20, 21, -18, 13, -10)

  Hoče – VŠD Hoče, gledalcev 80, sodnika: Tomec, Mohorčič.

  Formula Formis: Bavdaž 8, Milosavljević 1, Sešel (L), Ajnihar 3, Ertl, Zdovc Sporer10, Tupikina 15, Vovk 10, Trlep, Košenina 3, Džaković 25, Pravdič (L), Štampar. Trener: Iztok Kšela.

  Calcit Volley: Valenčič 4, Kotnik 14, P. Marušič 3, Š. Marušič 1, Mihalinec 7, Pogačar, Kostić 18, Janežič (L), Kaker 7, Zorman 5. Trener: Gregor Rozman.

  Pred enajstimi dnevi sta se ekipi Formule Formisa in Calcit Vollelyja v Kamniku pomerili v četrtfinalu pokala Slovenije, v dramatičnem razpletu pa so se zmage po zlatem nizu, s tem pa tudi uvrstitve na zaključni turnir, veselile Kamničanke. Podoben razplet je bil tudi na zaostali tekmi osmega kroga državnega prvenstva, v katerem je odločitev padla v tie-breaku, spet pa so bile bolj zbrane varovanke Gregorja Rozmana.

  Kamničanke so v Hoče prišle brez obolele Lucy Charuk, vendar jih to v uvodnem nizu ni zaustavilo. Do desete točke sta bili ekipi izenačeni, domačinke so z blokom Teje Bavdaž pred tem prve povedle z dvema točkama prednosti (9:7), s tremi zaporednimi točkami Nine Kotnik, od tega je zadnji dve dosegla na svoj servis, pa so Kamničanke domači ekipi pobegnile za tri točke (13:10). Z novima dvema asoma, tokrat Anje Zorman, je bilo že 16:11 za Calcit Volley, ki visoke prednosti ni več izpustil iz rok. Uvodni niz se je končal z napako domačink.

  V drugem nizu so kamniške odbojkarice popustile na sprejemu, kar so Rogožanke izkoristile in z asom Ane Marije Vovk povedle s 15:8. Za nameček so bile gostje neučinkovite še v napadu, toda pred vstopom v končnico niza so se domačinkam približale le na tri točke zaostanka (20:23). Zadišalo je po napeti končnici, a do nje ni prišlo, kajti Hana Tupikina in razigrana Danijela Džaković sta poskrbeli za izenačenje v nizih.

  Tudi začetek tretjega niza je minil v znamenju domače ekipe, ki je gostjam pobegnila za pet točk (7:2). Toda že na sedmi točki sta bili ekipi po bloku Tine Kaker skupaj, v nadaljevanju pa so pobudo prevzele Kamničanke. Tokrat so na sprejemu padle domače odbojkarice, ki so bile po uspešnem napadu Zormanove in vodstvu gostij z 20:11 v izgubljenem položaju. Niz je zaključila Olivera Kostić.

  V tekmi vzponov in padcev je četrti niz pripadel Formuli Formis, ki je zagospodarila na igrišču. Džakovićeva je bila v napadu nezaustavljiva in prav po njeni točki je bilo že 13:6 za domačo ekipo. Tokrat si varovanke Iztoka Kšele niso privoščile padca v igri, še več, svojo prednost so do konca niza samo še povečale, tako da je še na tretjem letošnjem medsebojnem dvoboju med Formulo Formisom in Calcit Volleyjem odločal peti niz. V njem so bile bolj zbrane Kamničanke, ki so do odločilne prednosti prišle na servis Polone Marušič, ki je z asom poskrbela tudi za pet zaključnih žog za končno zmago. Drugo je nato izkoristila Katja Mihalinec.

  Izjava po tekmi

  Olivera Kostić, kapetanka Calcit Volleyja: »Tekma je bila slaba, veliko je bilo napak na obeh straneh mreže. Nam je bila pomembna samo zmaga, ki bi nam omogočila ostanek na drugem mestu lestvice. Nekoliko se nam pozna utrujenost zaradi pogostih tekem ter trdih treningov in priprav na pokalni vrhunec.«

   

   

  Komentarji