Tri Calcitovke na seznamu Marca Bonitte

  Novi selektor slovenske ženske reprezentance, Marco Bonitta, je na seznam igralk, na katere računa v letošnji reprezentančni sezoni, uvrstil tudi tri odbojkarice Calcit Volleyja. Ob izkušeni Evi Pavlović Mori sta na njem še dve novinki, Fatoumatta Sillah in Mija Šiftar. Slovenske odbojkarice v letošnji sezoni čakajo nastopi v srebrni evropski ligi in v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

  Marco Bonitta, izkušeni italijanski strokovnjak, ki je slovensko člansko izbrano vrsto prevzel v začetku letošnjega leta, je v skladu z napovedmi objavil seznam igralk, s katerimi bo Sloveniji skušal zagotoviti uvrstitev v zlato evropsko ligo in na EuroVolley 2023. Na njem je dvajset odbojkaric, sestava reprezentance pa je v primerjavi z lanskim letom precej spremenjena. Od izkušenejših igralk so na seznamu le Eva Pavlović Mori, Saša Planinšec in Darja Eržen, nekaj nastopov za slovensko vrsto pa so doslej zbrale še Eva Pogačar, Eva Zatkovič, Mirta Velikonja Grbac, Anja Mazej in Lorena Lorber Fijok, za vsa ostala dekleta pa je to prvi vpoklic v člansko reprezentanco. Tudi za Fatoumatto Sillah in Mijo Šiftar.

  Mija Šiftar

  Slovenske odbojkarice se bodo prvič zbrale 28. aprila v Kranji Gori, kjer bodo ostale vse do 11. maja, nato pa bo izbrana vrsta odpotovala v Varaždin ter 13. in 14. maja odigrala pripravljalni tekmi proti Hrvaški. Po dnevu počitka se bodo naše odbojkarice vrnile v Kranjsko Goro ter 18. in 19. maja v sklopu priprav na obračune v srebrni evropski ligi odigrale srečanji s Slovaško, 21. in 22. maja pa se bodo v Mislinji pomerile še s Češko.

  Reprezentanca se bo svojim navijačem na uradni tekmi prvič predstavila 25. maja v Mislinji, kjer bo v CEV Silver European League gostila Luksemburg, 28. maja pa še Švedsko. V srebrni evropski ligi bosta nato sledili še tekmi s Portugalsko v gosteh in z Estonijo v Mislinji, povratne tekme bodo med 15. in 26. junijem, veliki finale pa 2. julija.

  V drugem delu reprezentančne akcije Slovenke čaka še nastop na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, na katerih se bodo za vozovnico za EuroVolley med 20. avgustom in 11. septembrom merile z Azerbajdžanom, Gruzijo in Avstrijo.

  REPREZENTANCA SLOVENIJE

   

  PODAJALKI
  1PAVLOVIĆ MORI EVAOK KAMNIK
  2POGAČAR EVAOK NOVA KBM BRANIK
  KOREKTORICI
  3ERŽEN DARJACSM TARGOVISTE (ROU)
  4GRADIŠNIK KLANJŠČEK TAJAOK NOVA KBM BRANIK
  SREDNJE BLOKERKE
  5PLANINŠEC SAŠAGALATASARAY (TUR)
  6VELIKONJA GRBAC MIRTAOK NOVA KBM BRANIK
  7MILOŠIČ NIKAOK FORMIS
  8KOREN TIAOK SPODNJA SAVINJSKA
  PROSTI IGRALKI
  9MAZEJ ANJAOK SPODNJA SAVINJSKA
  10MAROLT MAJAOK BRASLOVČE
  SPREJEMALKE
  13SILLAH FATOUMATTAOK KAMNIK
  14KRAŠOVEC ZALAOD KRIM
  15PUCELJ MAŠAOD FLIP FLOP
  16ZATKOVIČ EVARC CANNES (FRA)
  17LORBER FIJOK LORENAOK NOVA KBM BRANIK
  18LEBAN SELENAOK GORICA
  19GRUBIŠIČ ČABO JULIJAOK FORMIS
  20ŠIFTAR MIJAOK KAMNIK

   

  STROKOVNI ŠTABVLOGA 
  MARCO BONITTA (ITA)Selektor
  FRANCESCO GUARNIERI (ITA)Pomočnik selektorja
  SAMO MIKLAVCPomočnik selektorja
  ANTONIO MARIANO (ITA)Statistik
  GIOVANNI BIONDI (ITA) FIT4CLUBTrener za telesno pripravo
  KATARINA CUNDERZdravnica
  STEFANO BANDINI (ITA)Fizioterapevt