Tokrat v Kopru praznih rok

  Druga kamniška ženska ekipa je v šestem krogu 1A. DOL za ženske še drugič v letošnji sezoni gostovala v Kopru, tokrat pri ekipi Luka Koper. Boljše so bile domače odbojkarice, ki so zmagale s 3:0 (15, 18, 21). V sredo, 21. novembra, bodo Kamničanke še enkrat gostovale v Kopru, ko se bodo na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije pomerile z Ankaranom Hrvatini, v domačem prvenstvu pa bodo prihodnjo soboto ob 16.30 gostile Formulo Formis.

  Luka Koper – Calcit Volley  3:0 (15, 18, 21)

  Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika: Zajec (Ljubljana), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

  Luka Koper: Đukić, Raič 7, Isanović 12, Bernart, Letnik, Dodič 9, Haupt, Kocet, Jovič 3, Pešič 11, Cvetanović 10, Kušar (L), Simčić (L). Trener: Dragan Grmača.

  Calcit Volley ll: Krašovec, Špoljarič 6, Topić, Lužovec 4, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek 4, Zatković 10, Sitar 1, Jerala 9, Šeme (L), Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

  V prejšnjem krogu so mlade Kamničanke ostale praznih rok v domači tekmi s SIP Šempetrom, praznih rok so pred svojimi navijači ostale tudi Koprčanke. Pred današnjo tekmo so se varovanke Francija Obolnarja nadejale podobnega razpleta kot na tekmi z Ankarančankami v drugem krogu državnega prvenstva, žal pa je ostalo le pri željah.

  Že v prvem nizu so domače odbojkarice na servis nekdanje slovenske reprezentantke Marine Cvetanović povedle z 8:3. Tudi po polminutnem odmoru gostij so Koprčanke nadaljevale z boljšo igro, vendar se Kamničanke niso predale in svoj zaostanek znižale na dve točki. Za polminutni odmor se je tokrat odločili domač trener Dragan Grmača, po njem pa je bilo konec odpora kamniške zasedbe. Niz je zaključila Jelena Pešič.

  Ob glasni podpori s tribun so Kamničanke tretji niz začele bolj odločno. Do trinajste točke sta bili ekipi izenačeni, nato pa so Koprčanke zahvaljujoč boljšemu bloku povedle z 22:16. Zadnjo točko v drugem nizu je z asom dosegla Inga Raić.

  V tretjem nizu so domače odbojkarice naredile veliko število lastnih napak, kar so Kamničanke izkoristile in s točko Eve Zatković prišle do petih točk prednosti (11:6). Z dvema asoma in bolj zbrano igro so domačinke znižale svoj zaostanek, na 17. točki pa so ulovile gostje. V končnici je bila spet bolj zbrana domača ekipa, ki je s točko Jelene Pešič prišla do druge letošnje zmage.

   

  Komentarji