Tekme med tednom jim ne ustrezajo

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyja je v vnaprej odigrani tekmi 24. kroga 1B. DOL za ženske na gostovanju na Prevaljah izgubila proti domači ekipi z 1:3 (23, -19, -20, -23). Tudi v prihodnjem krogu bodo Kamničanke igrale v gosteh, in sicer bodo 31. marca v dvorani Maksa Pečarja v Črnučah igrale proti ekipi Vital Ljubljana.

  Prevalje – Calcit Volley II  3:1 (-23, 19, 20, 23)

  Prevalje – Športna dvorana Prevalje, gledalcev 40, sodnika: Strmčnik, Gujtman.

  Prevalje: Kamnik, Rodošek (L), Paska 3, Slemenik, Orešnik 8, Domej 5, Kladnik (L), Skarlovnik, Petrič 11, B. Manojlovič 18, J. Manojlovič 14, Oder 4. Trenerka: Urška Skarlovnik.

  Calcit Volley II: N. Sitar, Topič 6, A. Stupar 3, Maček 19, Ifko, K. Stupar 9, Butalič (L), S. Sitar 7, Gojak (L), Vučurević 10. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Mlade kamniške odbojkarice so tudi na gostovanje na Prevalje odšle v oslabljeni zasedbi, saj sta tokrat med drugim manjkali Kaja Gimpelj in Zala Špoljarič, zato pa je bila z ekipo Anja Maček, ki je minuli konec tedna postala slovenska državna prvakinja v odbojki na snegu. Mačkova je bila spet najbolj učinkovita igralka svoje ekipe, vendar to ni bilo dovolj, da bi se domov vrnila z zmago. Kot že nekajkrat v letošnji sezoni so med tednom ostale praznih rok, tokrat predvsem po zaslugi lastnih napak.

  V prvem nizu so gostje z asom Tine Topič domačinkam pobegnile za štiri točke (13:9), po napaki Prevaljčank pa že za pet točk (18:13). Ko so pred vstopom v končnico Kamničanke vodile že z 21:15, vodile pa so tudi še s 23:17, je vse kazalo na njihovo gladko zmago v uvodnem nizu, so na koncu izkoristile šele svojo peto zaključno žogo. Tudi začetek drugega niza je pripadel kamniški ekipi, ki je s točko Kristine Stupar povedla z 8:3. Jana Manojlović je izid na deveti točki izenačila, v nadaljevanju pa so bile boljše Prevaljčanke, ki so z asom Paske pobegnile za pet točk (18:13). Visoke prednosti domače odbojkarice niso več izpustile iz svojih rok.

  V drugem nizu so Kamničanke zadnjič vodile pri izidu 5:4, s petimi zaporednimi točkami pa so Prevaljčanke prišle do štirih točk prednosti. Pred vstopom v končnico so se Kamničanke svojim nasprotnicam približale na dve točki zaostanka (17:19), uspešna je bila Alexandra Stupar, vendar so bile v končnici bolj zbrane domače odbojkarice. Na servis Ane Skarlovnik Petrič so v četrtem nizu Prevaljčanke dosegle osem zaporednih točk in ob njihovem vodstvu s 15:6, je vse kazalo, na njihovo gladko zmago. Vendar se Kamničanke z njim še niso sprijaznile, Allegra Vučurević je svojo ekipo popeljala do dveh točk zaostanka (14:16), po napaki domače ekipe pa so gostje zaostajale le še za točko (19:20). Toda do popolnega preobrata ni prišlo, saj je Orešnik izkoristila drugo zaključno žogo za zmago prevaljske ekipe.

  Izjava po tekmi

  Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II: »Danes smo spet igrale v okrnjeni postavi, manjkala je namreč Kaja Gimpelj, tudi Zala Špoljarič ni šla z nami na tekmo, ampak to ne sme biti izgovor. Glede same tekme nisem zadovoljna, ker smo naredili veliko preveč lastnih napak, prevečkrat se tudi nismo držali sistema in zato v obrambi nismo pobrali nekaj lahkih žog. Je pa res, da 4. del lige izkoriščamo za igro mlajših igralk, ki v prejšnjem delu sezone niso dobile toliko priložnosti, saj nam sam rezultat ne pomeni veliko. Posledično pa je pričakovati več lastnih napak in tudi kakšen poraz več.«