Štiri zmage in poraz kamniških ekip

  Navijači Calcit Volleyja so imeli danes lepo priložnost, da v enem dnevu na delu vidijo vse tri kamniške ekipe, ki bodo v letošnji sezoni igrale v 1. DOL. Na turnirju za pokal Kamnika je druga ženska ekipa osvojila prvo mesto, varovanci Aleša Hribarja so bili drugi, čeprav so premagali prvouvrščeno Posojilnico Aich/Dob, v pripravljalni tekmi pa je prva ženska ekipa Calcit Volleyja brez izgubljenega niza premagala zagrebško Mladost.

  Turnir za pokal Kamnika se je začel v dopoldanskem času v dvorani OŠ Stranje. Mlade Kamničanke, ki bodo v letošnji sezoni prvič okusile prvoligaški utrip, so bile z 2:1 (20, 26, -11) boljše od ekipe ATK Grosuplje. Trener Franci Obolnar je v prvih dneh nizih igral s postavo Lana Žužek, Zala Špoljarič, Zala Krašovec, Manja Jerala, Sara Sitar, Eva Zatkovič in Anja Šeme, v tretjem nizu so v igro vstopile še Lara Bošeska, Nives Juhant, Meta Ahačič, Živa Javornik, Atena Gojak in Tina Topič. Točke za domačo ekipo so dosegle: Špoljarič 6, Krašovec 6, Bošeska 1, Ahačič 1, Žužek 5, Zatković 10, Sitar 6, Jerala 9 in Javornik 1.

  V drugi tekmi so Grosupeljčanke s 3:0 (21, 12, 16) ugnale kranjski Triglav, ki je z 0:3 (-16, -14, -10) izgubil tudi proti domačim odbojkaricam. Tokrat so točke za Kamničanke dosegle: Špoljarič 6, Bošeska 1, Krašovec 4, Juhant 5, Ahačič 4, Žužek 7, Zatković 11, Topič 2, Sitar 12, Jerala 4 in Javornik 3, na mestu prostih igralk pa sta bili Anja Šeme in Atena Gojak.

  »Danes smo igrali bistveno bolje kot prejšnji teden v Grosupljem, pa tudi proti naši prvi ekipi. Časa do začetka prvenstva je še dovolj in če bomo nadaljevali v tem tempu, bomo sezono začeli dobro pripravljeni. Moram reči, da sem bil danes zadovoljen. Prihodnji teden nas čaka pripravljalna tekma z mladinkami, ko bomo igrali proti Vitalu, v petek pa gremo z njimi na turnir v Benetke,« je svoje varovanke pohvalil Obolnar.

  S polovičnim uspehom so turnir v kamniški športni dvorani končali odbojkarji Calcit Volleyja, ki so dvoboj s Salonitom iz Kanala igrali v postavi Tine Kvas, Andrej Štembergar Zupan, Primož Vidmar, Jure Lakner, Luka Lazar, Timotej Ratek in Metod Golob. V tretjem nizu je priložnost dobil na korektorskem mestu dobil še Teo Podobnik. V prvem nizu so bili boljši domači odbojkarji, nato so naslednja dva dobili Kanalci.

  Aktualni avstrijski državni prvak SK Posojilnica Aich/Dob je v drugi tekmi s 3:0 premagal Salonit, v zadnji tekmi turnirja pa so Kamničani z 2:1 premagali ekipo nekdanjega slovenskega reprezentanta Matjaža Hafnerja. Tokrat je Aleš Hribar, za katerega sta bili to prvi tekmi na klopi Calcit Volleyja v vlogi prvega trenerja, večji del tekme igral v postavi Matija Jereb, Dmitrij Babkov, Primož Vidmar, Miha Bregar, Jure Lakner, Maxson Pereira in Klemen Hribar, v tretjem je igral še Bor Jese Rotar.

  »Glede na to, da sta bili to naši prvi tekmi v tej sezoni, smo s prikazano igro na obeh tekmah lahko zadovoljni. Mislim, da smo na pravi poti, čeprav se nam še pojavlja veliko število lastnih napak, a je to po svoje logično, saj do zdaj praktično še nismo igrali. Do zdaj napada sploh še nismo trenirali, bolj smo se ukvarjali s servisom in obrambo. V teh dveh elementih smo že naredili določen korak naprej, medtem ko se nam v napadu pozna, da imamo še veliko stvari odprtih. Zelo dobro stojimo glede telesne pripravljenosti, s prihodnjim tednom pa bomo več pozornosti namenili odbojkarskim elementom in taktiki. Pohvaliti moram Bora Jeseta Rotarja, ki je zelo dobro odigral tretji niz proti Dobu. Nove preizkušnje nas čakajo že prihodnji teden, ko bomo v torek doma igrali s kranjskim Triglavom, nato pa bomo od četrtka do nedelje igrali na turnirju v Novem Sadu, kjer bodo igrale še ekipe Vojvodine, ACH Volleyja in grškega PAOKA,« je po obeh odigranih tekmah dejal Aleš Hribar.

  V zadnji tekmi sobotnega dne se je v dobri luči domačim gledalcem predstavila tudi prva ženska kamniška ekipa, ki je s 4:0 (20, 24, 26, 20) premagala zagrebško Mladost. Večji del tekme so igrale Eva Pogačar, Katja Mihalinec, Elena Vukić, Katja Mihevc, Tina Kaker, Olivera Kostić in Leja Janežič, v nadaljevanju pa so zaigrale še Špela Marušič, Polona Marušič, Nina Kotnik in Anja Zorman.

  »Za prvo tekmo v sezoni, če ne upoštevamo srečanja z našo drugo ekipo, je stanje v ekipi zadovoljivo. Današnja tekma nam lahko pomeni dobro podlago za delo naprej, vendar čisto nič drugega. Izid ni bil pomemben, pomembno je bilo, da vidimo, ali smo na pravi poti ali bo treba kakšne zadeve peljati drugače. S tega vidika smo dobili potrditev, da je smer prava, motilo pa me je le to, da je bilo v igri veliko nesporazumov na lahke žoge, ki so prihajale na našo stran, ki bi jih morali odigrati bolj kakovostno. Verjetno je to tudi posledica dejstva, da je ekipa v novi zasedbi in da sami igri nismo posvečali veliko pozornosti. V četrtek bomo igrali v Gradcu, čez štirinajst dni pa nas čaka še turnir v Zagrebu,« je dvoboj z Zagrebčankami komentiral Gregor Rozman, trener prve ženske ekipe Calcit Volleyja.

  Komentarji