Slavili v maratonskem tretjem nizu, vendar osvojili le točko

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi turnirja v Komarnu izgubili proti domači ekipi Rieker UJS Komarno z 2:3 (-21, 19, 44, -17, -12). V sredo bodo ob 16. uri igrali s Spartakom Myjavo, ki je bila v prvi tekmi turnirja s 3:2 (-22, 19, -15, 23, 11) boljša od Maribora, s katerim bodo Kamničani igrali v četrtek, ob 14. uri.

  Rieker UJS Komarno – Calcit Volley  3:2 (21, -19, -44, 17, 12)

  Komarno – Mestna športna dvorana, sodnika: Adler, Tillmann.

  Rieker UJS Komarno: Krajčo, Kohut 13, Hanušek, Pati-Nagy (L), Porubsky 3, Kasperkevič 4, Mlynarčik 31, Gergely 15, Forro, Santa, Szavai, Ogurčak 12, Mačuha 9. Trener: Richard Vlkolinsky.

  Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 2, Lazar, Kaaradža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 12, Okroglič 7, Mitrašinović 14, Brunet 32, Bakonji 5, Dulčev 3, Pavlović 10. Trener: Mladen Kašić.

  Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so v soboto spet prevzeli vodstvo v domačem prvenstvu, so na prvi tekmi turnirja v Komarnu igrali proti prav tako vodilni ekipi slovaškega prvenstva. Po dveh urah in pol so slavili Slovaki, čeprav so Kamničani po zmagi v tretjem nizu s 46:44 že vodili z 2:1 v nizih.

  Slovaški odbojkarji so v prvem nizu na servis Gergelya s štirimi zaporednimi točkami povedli z 11:7, še bližje zmagi pa so bili po asu Emanuela Kohuta in vodstvu s 16:11. Čeprav so Kamničani izid že na 16. točki izenačili, so po uspešnem napadu Filipa Mačuha domačini vodili z 20:17, z dvema zaporednima blokoma pa je Uroš Pavlović izenačil izid na 20:20. Toda ob slabem sprejemu je bil za kamniško ekipo na koncu usoden Peter Porubsky, ki je niz končal z dvema asoma.

  V drugem nizu sta se ekipi do dvanajste točke menjavali v vodstvu, po dveh točkah Lazara Bruneta in Tomislava Mitrašinovića pa so Kamničani domačinom pobegnili za štiri točke (16:12). Do konca niza prednosti niso več izpustili iz rok. V končnici niza se je s tremi zaporednimi točkami izkazal Uroš Nikolić, dve od njih je dosegel z blokom. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegel Brunet.

  Pravi maraton smo videli v tretjem nizu, v katerem je kamniška ekipa s točko Mitrašinovića še vodila z 19:16, vendar so prvi do zaključne točke prišli domači odbojkarji. V napetem nadaljevanju so bili bolj mirni Kamničani, ki so preko razpoloženega Bruneta povedli z 2:1 v nizih.

  Toda kot kaže, je maratonski niz več moči in zbranosti vzel kamniškim odbojkarjem, ki so v četrtem nizu spet zašli v težave na sprejemu in na servisu, vse to pa je bila voda na mlin ekipi iz Komarna, ki je po točki Petra Mlynarčika povedla z 19:13 in niz zanesljivo dobila. Slovaki so bili boljši tudi v tie-breaku, v katerem so na menjavo strani odšli z dvema točkama prednosti, po uspešnem napadu Mareka Gergelya pa so vodili že z 12:8, isti igralec pa je tudi zapečatil kamniško usodo.