Slab dan Calcitovk v Zagrebu

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij lige prvakinj v Zagrebu izgubile z domačo Mladostjo z 0:3 (-13, -17, -20). Povratna tekma bo na sporedu prihodnjo sredo, 26. oktobra, ob 20. uri, v ŠD Kamnik.

  Mladost Zagreb – Calcit Volley 3:0 (13, 17, 20)

  Zagreb – Dvorana Dom odbojke Bojan Stranić, sodnika: Lot (Italija), Geukes (Nemčija).

  Mladost Zagreb: Antunović, Pavičić 10, Popić 5, Perić 2, Mihaljević 12, Papac, Luketić, Mehić 5, Ištuk, Marković 12, Smoljan, Štimac (L), Koraca, Grabić. Trener: Miodrag Stojaković.

  Calcit Volley: Gorjup, Radišković 10, Đorđević 5, Hutinski 6, Boisa 3, Kregar 2, Charuk 5, Vukojević, Pucelj 6, Čižman, Banko (L). Trener: Gregor Rozman.

  Zagrebška in kamniška ekipa sta v preteklosti odigrali veliko medsebojnih tekem, tako v srednjeevropski ligi kot na v pripravljalnem obdobju. Več uspeha so imele aktualne slovenske državne prvakinje, ki so brez boja dobile tudi predlanski obračun v kvalifikacijah lige prvakinj, ker je imela ekipa Mladosti težave s covidom-19. Po prvi letošnji tekmi so v boljšem položaju Zagrebčanke, ki za napredovanje v drug krog potrebujejo le še dva osvojena niza na povratni tekmi v Kamniku. Calcit Volley v Zagrebu ni mogel računati na Nenneh Sillah in Ano Marijo Vovk.

  Začetek uvodnega niza se ni začel po željah kamniške ekipe, ki je imela težave na sprejemu, kar so Zagrebčane izkoristile in povedle s 7:3, zato je Gregor Rozman vzel prvi polminutni odmor. Po vrnitvi na igrišče je Katarina Pavičić zaključila še en napad Mladosti, serijo njenih točk pa je z blokom končala Lucille Charuk. Toda po novi točki Josipe Marković so bile Kamničanke spet ob svojem trenerju, kajti Zagrebčanke so jim pobegnile že na šest točk (13:7). Toda tudi to ni zaustavilo razpoloženih domačih odbojkaric, ki so z dvema zaporednima asoma Pavičićeve prišle že do devetih točk prednosti (16:7). Namesto Maše Pucelj je v igro vstopila Naja Boisa, vendar na manj kot pet točk zaostanka Kamničanke niso več prišle. Niz je bil končan že po 19 minutah igre.

  V drugi niz so kamniške odbojkarice vstopile bolj odločno, kar jim je ob dveh zaporednih lastnih napakah domače ekipe prineslo tri točke prednosti (7:4). Za svoj prvi polminutni odmor na tekmi se je odločil Miodrag Stojaković, ki je bil nekaj let trener tudi v Kopru in Novi Gorici. Z dvema zaporednima asoma je za preobrat in vodstvo Mladosti z 9:8 poskrbela Pavičićeva, s tem pa težav v kamniški ekipi ni bilo konec. Po novih težavah na sprejemu so Zagrebčanke gostjam pobegnile na 14:9. Kamničanke se do konca niza niso več vrnile v igro, tako da je Mladost brez večjih težav prišla do vodstva z 2:0 v nizih.

  Tudi v začetku tretjega niza so Kamničanke nadaljevale s slabim sprejemom, ki je bil v prvih dveh nizih le 45-odstoten, Zagrebčanke so bile v tem elementu igre 60-odstotne. Mladost je povedla s 5:1, prednosti pa ni več izpustila iz rok. Kamničanke so se jim še približale na točko zaostanka, 8:9, toda po novem asu Pavičićeve je Mladost vodila z 11:8. Po točki Andree Mihaljević so Zagrebčanke pobegnile na 17:11, ob nerazpoloženi kamniški ekipi, v kateri je Katja Banko praznovala svoj dvajseti rojstni dan, pa je bila to zadnje dovolj velika prednost za njihovo končno zmago. Tekmo je končala Mihaljevićeva. Omeniti še velja, da so kamniški odbojkarice naredile kar 29 lastnih napak, domače le 13, in če k temu dodamo sedem asov Mladosti, le tri Calcit Volleyja, 73-odstotni sprejem domače ekipe, le 52-odstotnega gostujoče ter 47-odstotno uspešnost v napadu domačink proti 32-odstotni gostij, ki so bile boljše le v bloku (4:3), je jasno, zakaj je bilo tekme konec po le 68 minutah igre.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Tekmo je dobila boljša ekipa, s tem, da ne vem, ali smo mi bili danes sploh v Zagrebu. Preprosto s takšno igro ne bi mogli premagati bistveno slabšega nasprotnika, kot je Mladost. Število lastnih napak je bilo absolutno nesprejemljivo, je pa res, da so nas Zagrebčanke vso tekmo pritiskale s servisi, mi na servis praktično nismo naredili nič, ob tem so imele domačinke ves čas dober sprejem in na takšen sprejem je težko igrati blok-obrambo. Lahko rečem, da je bilo z naše strani bolj malo odbojke, sicer smo se trudili, skušali priti do razpoložene igralke, toda ni šlo, ni bilo igralke, ki bi potegnila voz, ki bi dala določeno stabilnost. Na kratko, nismo bili na svoji ravni.«