Še četrtič v sezoni usoden peti niz

    V drugi tekmi šestega kroga 1B. DOL za ženske je druga ekipa Calcit Volleyja na svojem četrtem zaporednem gostovanju izgubila proti ekipi Weiler Volley Zreče z 2:3 (-27, -12, 18, 14, -14). To je bil že njen tretji prvenstveni poraz v petem nizu, peti niz pa je bil za mlade Kamničanke usoden tudi v osmini finala pokala Slovenije proti Luki Koper.

    Med tednom so varovanke Aljoše Jemca in njegove pomočnice Tjaše Gadže v tekmi osmine finala nudile več kot dostojen odpor veliko bolj izkušenim Koprčankam, zanje usoden pa je bil peti niz. Tako kot že na prvenstvenih tekmah doma proti Ptuju in v gosteh proti Krimu, vodilnima ekipama 1B. DOL. Žal se je zgodba ponovila tudi v Zrečah. Dvoboj z domačinkami, ki jih dobro poznajo iz mlajših kategorij, se je zanje začel obetavno, vseeno pa so bile v končnici uvodnega niza bolj zbrane Zrečanke, ki so bile v drugem veliko boljše nasprotnice. Toda v tretjem in četrtem nizu je bilo vse na strani kamniške ekipe, ki je bila v dobrem položaju tudi v tie-breaku, vendar je v končnici spet popustila in se morala zadovoljiti s točko.

    »Tekma je bila precej izenačena, odločale so malenkosti. Domačinke so zelo dobro servirale, zato smo imeli s sprejemom več težav kot običajno. Žal v končnici prvega in zadnjega niza nismo bili dovolj zbrani in sta niza pripadla domačinkam. Po tekmi smo bili razočarani, saj se nam je letos že nekajkrat zgodilo, da smo tekmo izgubili v petem nizu. Bo pa po napornem tednu nekaj več časa za počitek in kakovostne treninge. Naslednjo tekmo končno igramo doma, kar bo na nas zagotovo pozitivno vplivalo,« je po porazu v Zrečah dejala Tjaša Gadža, pomočnica prvega trenerja Aljoše Jemca.

    V prihodnjem krogu bodo Kamničanke, ki so v Zrečah igrale v postavi: Zala Krašovec, Zala Špoljarič (L), Tina Topič, Špela Lužovec, Živa Javornik, Naja Boisa, Veronika Povh, Tara Gojak, Anja Zorman, Lana Žužek, Milla Andrejič, Sara Sitar, Atena Gojak (L), soboto, 23. novembra, v dvorani OŠ Stranje gostile Triglav Kranj.