Same na tretjem mestu

    Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja nadaljujejo z dobrimi predstavami v letu 2020. Tokrat so v trinajstem krogu 1B. DOL za ženske doma premagale ekipo Weileer Volley Zreče s 3:0 (20, 19, 11). Z zmago so Zrečanke prehitele na tretjem mestu, v zadnjem krogu pa se bodo v Kranju pomerile z domačim Triglavom.

    Zrečanke so bile v prvem delu sezone ena od štirih ekip, ki je kamniške princeske premagala s 3:2. Morda jih je prav ta poraz oddaljil od zelene skupine, za katero trenutno na tretjem mestu zaostajajo za točko, tako da njihov boj za uvrstitev v 1A. DOL zdaj ni več odvisen samo od njih. Seveda morajo varovanke Aljoše Jemca v zadnjem krogu v gosteh premagati Triglav, obenem pa upati, da bo Ptuj ali Krim izgubil. Ptujčanke igrajo doma z Ljutomerom, medtem ko bodo krimovke gostovale prav v Zrečah.

    Čeprav je imel Jemec med tednom veliko težav s prisotnostjo igralk na treningu, saj jih je bilo veliko bolnih, so vseeno prikazale zelo dobro igro in v vseh treh nizih nadigrale Zrečanke. Priznati je potrebno, da so tudi gostje v Stranje prišle v oslabljeni zasedbi. »Veseli me, da smo tekmo dobili s 3:0, čeprav je res, da so imele tudi Zrečanke podobne težave kot mi. Ampak ne glede na vse, dekleta so korektno odigrale tekmo, priložnost za igro pa so dobile vse igralke,« je po novi zmagi svojih varovank dejal Aljoša Jemec, trener druge kamniške ženske ekipe.

    Za Calcit Volley II so igrale: Zala Krašovec, Zala Špoljarič (L), Tina Topič, Špela Lužovec, Živa Javornik, Naja Boisa, Veronika Povh, Tara Gojak, Anja Zorman, Lana Žužek, Milla Andrejič, Sara Sitar, Atena Gojak (L).