S točko v Pliberku na zaključni turnir Mevze

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga srednjeevropske lige gostovali v Pliberku pri ekipi Posojilnica Aich/Dob. Domačini so zmagali s 3:2 (-26, 17, -19, 15, 12). Že v soboto, 2. februarja, čaka Kamničane nova preizkušnja, tokrat v 14. krogu 1. DOL za moške, ko bodo v domači športni dvorani ob 19.30 gostili Šoštanj Topolšico.

  Posojilnica Aich/Dob – Calcit Volley  3:2 (-26, 17, -19, 15, 12)

  Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev 200, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

  Posojilnica Aich/Dob: Landfahrer 15, Hruška 7, Steiner (L), Stelmach 1, Tokić, Franetovich 8, Pušnik 5, Keel 6, Mihajlović 22, Kök 12, Grabmüller 7, Kasnik. Trener: Matjaž Hafner.

  Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb 4, Podobnik 20, Ratek 12, Vidmar, Kvas, Lakner 7, Kotnik 8, Štembergar Zupan 1, Ivković, Lazar 12, Jese Rotar. Trener: Aleš Hribar.

  Kamničani, za katere je bila to peta tekma v devetih dneh, so tekmo z domačo Posojilnico Aich/Dob odigrali v dodobra premešani postavi. Trener Aleš Hribar je počitek namenil Dmitriju Babkovu, ki sploh ni odpotoval v Avstrijo, tako kot tudi ne Sašo Štalekar, ki si je včeraj poškodoval koleno in je tudi ostal doma, prav tako niso igrali Primož Vidmar, Aleksandar Ivković in Andrej Štembergar Zupan. Že dlje časa ne igra Maxson Pereira, najmanj za šest tednov pa bo odsoten tudi Miha Bregar, toda tudi v tako premešani zasedbi se Kamničani domov vrnili s točko, ki jim že zagotavlja nastop na zaključnem turnirju Mevze.

  Čeprav so kamniški odbojkarji dvoboj z Dobljani začeli z dvema igralcema druge kamniške ekipe, Teom Podobnikom in Luko Lazarjem, se to v njihovi igri ni poznalo. Naredili so le tri lastne napake, domačini kar sedem več, to pa je bil tudi eden od razlogov, zakaj so uvodni niz dobili. Domačini so z asom Mateja Mihajlovića povedli s 6:3, po novi njegovi točki tudi s 7:4, vendar je bila to zadnja nekoliko višja prednost ene od ekip v uvodnem nizu. Že na osmi točki je izid izenačil Teo Podobnik, Kamničane pa je z blokom v vodstvo popeljal Luka Lazar (9:8). V izenačenem nadaljevanju sta se ekipi menjavali v vodstvu, prvi pa so do zaključne žoge prišli kamniški odbojkarji, nato so dve imeli domačini, po bloku Timoteja Ratka in napaki Dobljanov pa so se zmage v prvem nizu veselili varovanci Aleša Hribarja.

  V drugem nizu so prevladovali domači odbojkarji, ki so s točkami Mateja Mihajloviča in Mateja Köka povedli z 11:5. Tudi po polminutnem odmoru gostov so dosegli še dve točki, z dvema zaporednima Maximilia Landfahrerja pa je bil niz odločen, saj je bilo že neulovljivih 21:12. Niz se je končal z lastno napako kamniške ekipe, ki je po izenačenem začetku tretjega niza s točko Tea Podobnika povedla z 12:9. S tem pa še ni bilo konec težav za varovance Matjaža Hafnerja, ki so popustili na sprejemu, predvsem pa niso znali zaustaviti 19-letnega Podobnika. Mladi kamniški up je bil nerešljiva uganka za domače blokerje, Kamničani pa so bili precej boljši tudi na servisu. Z asom Jureta Laknerja so povedli z 22:15, v končnici pa je Teo Podobnik s svojo deveto točko v tretjem nizu svoji ekipi priboril kar sedem zaključnih žog za vodstvo z 2:1. Z blokom je zmago v tretjem, s tem pa tudi uvrstitev na zaključni turnir srednjeevropske lige, potrdil Domen Kotnik.

  Četrti niz je bil do desete točke še izenačen, z delnim izidom 8:1 pa so domači odbojkarji prišli do neulovljive prednosti. Kamničani so popustili na sprejemu, ob slabem sprejemu so bili neučinkoviti še v napadu, tako da je zmagovalca odločal peti niz. V njem so z dvema blokoma Markusa Keela domačini na menjavo strani odšli s tremi točkami prednosti. Z asom Luke Lazarja so se jim Kamničani še približali na točko zaostanka (11:12), vendar je bil v končnici niza dvakrat uspešen Matej Mihajlović, z 22 točkami najbolj učinkovit igralec tekme.

  Izjava po tekmi

  Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Že od turnirja v Novem Sadu z začetka sezone govorim, da imamo potencial tudi v domačih igralcih in danes je Teo Podobnik to tudi dokazal. Tudi Luka Lazar je spodobno odigral tekmo in oba sta popolnoma izkoristila zaupanje. Tudi drugi igralci, ki so danes igrali, si zaslužijo pohvale, saj so domačini igrali z vsemi najboljšimi, pri nas pa se je v nekaterih trenutkih tekme pokazalo, da smo v tej zasedbi igrali prvič, kar se nam je na trenutke poznalo. Seveda pa bo jutri za nas veliko bolj pomembna tekma s Šoštanjem Topolšico.«

   

  Komentarji