S pravo energijo do pomembne zmage proti Mursi

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji drugi tekmi turnirja srednjeevropske lige v Osijeku s 3:0 (23, 19, 11) premagali domačo Murso. V soboto bodo ob 20. uri v 15. krogu Sportklub prve odbojkarske lige v kamniški športni dvorani gostili Salonit Anhovo.

  Mursa Osijek – Calcit Volley  0:3 (-23, -19, -11)

  Osijek – Športna dvorana Gradski vrt, gledalcev 150, sodnika: Horvath, Adler (oba Madžarska).

  Mursa Osijek: Bogdanović 9, Škugor, Kraljević (L), Dugandžić, Đirlić 2, Da Silva Santos 6, Antunes Garchet 2, Majer, Lizancev 4, Viloria Martinez 2, Šoš, Vuković 13, Busak Vidaković (L), Verasto 1. Trener: Mario Teppert.

  Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 12, Vinkovič 3, Lazar, Klobučar, Košenina, Arsenoski, Okroglič (L), Sosa Sierra 13, Mitrašinović, Aponza 5, Pavlović 4. Trener: Matija Pleško.

  Če je na včerajšnji tekmi proti slovaškemu Komarnu varovancem Matije Pleška primanjkovalo pozitivne energije, jo je bilo danes več kot dovolj. Temu primeren je bil tudi končni izid. Po včerajšnjem nekoliko nepričakovanem porazu z 0:3 so se Kamničani v današnjem obračunu z Osiječani, ki so v torek s 3:2 premagali Komarno, pokazali v popolnoma drugačni luči. Domača Mursa, ki je bila pred tekmo na lestvici le mesto za Kamničani, je bila kamniški ekipi konkurenčna le v prvem nizu, v preostalih dveh je bilo vse na strani slovenskih podprvakov, ki so naredili velik korak proti zaključnemu turnirju srednjeevropske lige.

  V izenačenem prvem nizu si nobena od ekip ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Kot prvim je po točki Nika Mujanovića to uspelo gostom (4:6), domačini so do dveh točk prednosti prišli po bloku Danila Vukovića (11:9). V napeti končnici so po eni od številnih lastnih napak domače ekipe, skupaj jih je v prvem nizu naredila kar 13, in uspešnemu napadu Luisa Sose Sierre Kamničani prišli do dveh zaključnih žog. Kubanec v kamniškem dresu, Sosa Sierra, je izkoristil drugo. Zanimivo je, da je bila statistika na strani Osiječanov, ki so bili boljši v vseh elementih igre, toda gostje so naredili šest lastnih napak manj, kar je na koncu odločilo niz.

  Če je bil prvi niz izenačen do konca, so v drugem Kamničani po treh lastnih napakah Murse povedli s 7:4. Na osmi točki so domačini izid sicer še izenačili, toda to je bilo tudi zadnje izenačenje v tem nizu. S tremi zaporednimi točkami Daniela Aponze in napadu Sose Sierre je bilo že 12:8 za goste, ki tudi po drugem polminutnem odmoru domačega trenerja Maria Tepperta  niso dovolili, da bi se jim Osiječani približali. Z zbrano igro in ob dobrem bloku, v prvem nizu so v tem elementu igre dosegli le eno točko, v drugem pa štiri, so niz mirno pripeljali do konca. Po asu Jana Klobučarja za 22:15 je bil niz odločen, kapetan Calcit Volleyja pa je tudi dosegel zadnjo točko v tem nizu.

  Tudi v tretjem nizu so na igrišču prevladovali kamniški odbojkarji, ki so samo potrdili, da so imeli včeraj slab dan. Vodili so od prve točke naprej, po bloku Aponze s 6:3, nato po dveh zaporednih asih Sose Sierre že s 15:8. Do neulovljive prednosti so prišli na servis Mujanovića, ki je na servis prišel pri izidu 17:10, nato pa so Kamničani dosegli šest zaporednih točk. Zmago je potrdil Sosa Sierra.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Danes je bila v ekipi prava energija in mislim, da smo pokazali pravo odgovor na včerajšnji poraz. Odločno smo vstopili v tekmo, izid je bil 3:0 in lahko smo zadovoljni. Dejstvo je, da smo zdaj korak bližje zaključnemu turnirju, vendar zadeve še ni konec, me pa veseli, da smo se tako odzvali. Zdaj pa že razmišljamo o sobotni tekmi s Kanalci.«