S pravim pristopom so si naredile lahko tekmo

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnjem krogu rednega dela Sportklub prve odbojkarske lige za ženske doma s 3:0 (11, 13, 13) premagale Formis. Kamničanke v sredo doma, ob 20. uri, čaka tekma srednjeevropske lige z Novo KBM Branikom, prihodnjo soboto pa še tekma prvega kroga modre skupine državnega prvenstva. Njihov nasprotnik bo Luka Koper.

  Calcit Volley – Formis   3:0 (11, 13, 13)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Klinar, Markelj.

  Calcit Volley: Rituper 15, Gorjup 4, Šen 13, Najdič, Boisa 8, Pucelj 18, Čižman 4, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  Formis: Vodušek, Cvetko 5, Šteharnik 3, Vidali, Uršič 3, Zetić 2, Tomčik, Fras, Barbirič Frank (L), Halužan Sagadin 3, Maučnik 3, Bračič (L), Karo. Trener: Miloš Milić.

  Zgoščen urnik tekem za aktualne slovenske državne prvakinje se je nadaljeval s tekmo proti Formisu, ki je bil pred gostovanjem v Kamniku na zadnjem mestu z dvema zmagama. Pri dveh zmagah so Hočanke ostale tudi po današnji tekmi in bodo ligaški del tekmovanja nadaljevale v zeleni skupini, v kateri bo ob njih še sedmouvrščena ekipa dela 1A. DOL za ženske ter najboljše štiri ekipe iz 1B. DOL, v kateri je prva druga ekipa Calcit Volleyja.

  Domače odbojkarice so tudi tekmo s Hočankami odigrale brez obolelih Andjelke Radišković in Sare Hutinski, prav tako zaradi poškodbe ni igrala Sara Najdič, ki bo jutri praznovala svoj 29. rojstni dan, čeprav je bila v postavi. Tudi brez najbolj izkušenih igralk Kamničanke niso imele večjih težav, da so po le uri igranja vknjižile vse tri točke. V prvem nizu je Formis po dveh zaporednih točkah Cvetko še vodil z 8:6, toda po asu Asje Šen so v vodstvo spet prišle kamniške odbojkarice (9:8), ki vodstva niso več izpustile iz rok. Na servis Naje Boise, so varovanke Bruna Najdiča dosegle kar trinajst zaporednih točk za vodstvo s 23:9. Od tega štiri z blokom, Boisa pa je dosegla tudi dva asa. Niz je končala Maša Pucelj.

  Tudi v drugem in tretjem nizu so na igrišču prevladovale domače odbojkarice. V drugem so gostje korak z domačo ekipo držale do izida 9:12, na servis Lare Rituper pa so Kamničanke pobegnile na 16:9, nato pa svojo prednost le še večale. Vodstvo z 2:0 v nizih je potrdila Boisa. V tretjem nizu je bilo zadnje izenačenje pri izidu 5:5, z asom Neje Čižman so Kamničanke povedle z 8:5, po točki Asje Šen pa s 15:7. S tem je bila tekma odločena, kajti domačinke so do konca niza igrale zavzeto, brez podcenjevanja, do zmage pa so prišle po lastni napaki gostij.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »Stanje v ekipi, kar se bolezni in poškodb tiče, ni niti malo dobro, vendar so si dekleta s pristopom naredile lahko tekmo. Od prve točke naprej so igrale maksimalno zbrano, tudi kašna napaka, ki se je zgodila, ni bila problematična. Glave so bile na pravem mestu, to pa se je potem poznalo tudi na rezultatu. Upam, da bomo to krizno obdobje čim bolj uspešno prebrodili, vsi skupaj pa že komaj čakamo, da se vrneta Andjelka Radišković in Sara Hutinski, da bomo spet v polni zasedbi. Dekletom pa še enkrat vse čestitke za prikazano igro in odnos, ki ga imajo do kluba.«