S 23 asi do nove zmage v Mozirju

  Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi šestega kroga v 1B. DOL za ženske v gosteh premagale Mozirje s 3:0 (22, 19, 19), kar je njihova že šesta zmaga v letošnji sezoni. V prihodnjem krogu bodo v sredo, 8. novembra, ob 18. uri, doma igrale z Ljutomerom.

  Mozirje – Calcit Volley II 0:3 (-22, -19, -19)

  Mozirje – Športna dvorana Mozirjem, gledalcev 50, sodnika: Vrenko, Zdolšek.

  Mozirje: Naglič, Debelak (L), Pogorevc 2, Steblovnik 1, Hriberšek 2, Podkrajšek 3, Cigale 3, Vodlan 16, Šavc 3, Tavčer 2, Brezovnik, Volk, Skok (L). Trener: David Skok.

  Calcit Volley II: Mohorič 8, Špoljarič 9, Topič 3, Maček 9, Vravnik 2, Lončar, Stupar 6, Butalič (L), Žvegla 9, Sitar, Gojak (L), Vukojević 5, Gimpelj. Trenerka: Tjaša Gadža.

  Varovanke Tjaše Gadža so tudi v Mozirju nadaljevale svoj zmagoviti niz in so še naprej edina ekipa v 1B. DOL za ženske, ki je še brez poraza. Nekaj več težav so imele le v uvodnem nizu, priložnost za igro so dobile vse igralke, z izjemo poškodovane Sare Sitar, prav vse pa so jo tudi izkoristile. V treh nizih so dosegle kar 23 asov, največ, pet, Noemi Žvegla.

  V uvodnem nizu so Kamničanke z asom Kaje Gimpelj povedle z 8:4, po novem asu, tokrat Zale Špoljarič pa že z 10:5. Domačinke so se jim nekajkrat približale na točko zaostanka, na sedemnajsti točki pa so izid izenačile. Na servis Špoljaričeve so gostje pred končnico prišle do treh točk prednosti (20:17), vendar so Mozirjanke že na 21. točki izid izenačile, neodločeno pa je bilo tudi pri izidu 22:22. Toda Anja Maček je z uspešnim napadom, nato pa še z asom svoji ekipi priborila dve zaključni žogi, prvo je nato izkoristila Špoljaričeva.

  V drugem nizu so kamniške odbojkarice ob boljšem servisu povzročale nemalo težav domači ekipi na sprejemu. S tremi zaporednimi Mačkove so domačinkam pobegnile za osem točk (10:2). Vodile so tudi z 20:10, na servis Ize Vodlan pa so Mozirjanke dosegle kar sedem zaporednih točk, vendar do napete končnice ni prišlo, kajti na servis Vravnik so Kamničanke prišle do sedmih zaključnih žog. Izkoristile so tretjo.

  Tudi v tretjem nizu je kamniška ekipa do visoke prednosti prišla zahvaljujoč začetnim udarcem. Sredi niza so se Mozirjanke po zaostanku petih točk (11:16) Kamničankam približale le na točko zaostanka (16:17), po štirih zaporednih asih Noemi Žvegla pa so gostje prišle do vodstva z 22:16, tekmo pa je, kako drugače kot z asom, končala Adriana Vukojević.

  Izjava po tekmi

  Zala Špoljarič, igralka Calcit Volleyja: »Tekmo smo odigrale tako, kot je treba, sicer je bilo nekaj padcev v zbranosti, ki pa niso bili usodni. Izpostavim lahko naš dober servis, kar nam je je na koncu prineslo tudi ključne točke. Vesela sem, da so možnost dobile mlajše igralke, ki so pokazale odlično igro in nas z njo popeljale do zmage.«