Resno v tekmo s Krimom, nato jih čaka Neuchatel

  V soboto bodo odbojkarice Calcit Volleyja v osmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za ženske proti Krimu v štirinajstih dneh odigrale že svojo šesto tekmo, ki se bo začela ob 15. uri v dvorani Tivoli. To bo hkrati tudi zadnja tekma slovenskih državnih prvakinj pred prvo tekmo prvega kroga pokala CEV, ko bodo v sredo, 17. novembra, gostile švicarski Neuchatel.

  »Treniramo zato, da igramo, zato se vsake tekme sproti veselim. Je pa treba vsako tekmo, in to ne glede na to, proti komu igraš, vzeti maksimalno resno, zaradi česar je vse skupaj še bolj zanimivo. Res je, da trenažni proces zaradi velikega števila tekem nekoliko trpi, ampak je temu prilagojen. Kar pa se same regeneracije tiče, nanjo najbolj vplivajo daljša gostovanja, ki pa jih v zadnjem obdobju, z izjemo tekme v Budimpešti, ni bilo,« se z natrpanim urnikom tekem ne obremenjuje Leja Janežič, odlična prosta igralka Calcit Volleyja, ki je v letošnji sezoni v svoji igri naredila še korak naprej.

  Korak naprej pa so po nepričakovanem porazu s SIP Šempetrom v domačem prvenstvu naredile tudi preostale kamniške odbojkarice. Po njem niso več izgubile.

  »Ne pravijo zastonj, da se lahko iz vsakega poraza lahko marsičesa naučiš in mislim, da je prišel ob pravem času. Dobro je, da je do njega prišlo ob pravem času in da neposredno ni vplival na potek nadaljevanja sezone. Še vedno smo v vrhu prvenstvene lestvice, s tekmo manj smo druge, tako da smo pravzaprav tam, kjer moramo biti.«

  V soboto se bodo Kamničanke pomerile s Krimom, ki so ga na prvi tekmi v svoji dvorani premagale s 3:0 (22, 19, 15). Po tem porazu so krimovke zabeležile tri zaporedne zmage, na zadnjih treh tekmah pa so spet ostale praznih rok. Čeprav krimovke svoje domače tekme igrajo v dvorani Vižmarje-Brod, bodo Kamničanke gostile v dvorani Tivoli.

  »Krim ima kakovostno ekipo, sestavljeno iz mladih igralk, ki so željne dokazovanja na vsaki tekmi. Ampak željo po dokazovanju imajo tudi naše mlade igralke, ki iz tekme v tekmo potrjujejo svojo nadarjenost in kakovost. Dvorana Tivoli pa za nas ne bo predstavljala nobenega večjega stresa, saj smo z evropskih tekem navajene večjih dvoran s polnimi tribunami. Prav nič ne bi imela proti, če bi bilo tudi v soboto tako,« si večjega števila gledalcev na domačih odbojkarskih tekmah želi Janežičeva.

  Po prvi tretjini državnega prvenstva se navkljub porazu Kamničank proti Šempetrankam za naslov državnih prvakinj spet obeta dvoboj med aktualnimi državnimi prvakinjami in Mariborčankami.

  »Nova KBM Branik vsako leto sestavi zelo dobro ekipo, ki se med sezono dobro uigra. Zato so končnice vedno nepredvidljive in zelo zanimive. V boj za prvaka pa se lahko vmeša še katera od ekip, še zlasti zanimivo pa bo v pokalnem tekmovanju, kjer o zmagovalcu odloča ena tekma in dnevna forma,« meni Grosupeljčanka, ki že peto sezono nosi kamniški dres.

  Tekma s Krimom bo tudi zadnja pred prvim krogom pokala CEV. Tudi v tem tekmovanju se je žreb nekoliko poigral s kamniško ekipo, kajti prav lahko bi se zgodilo, da bi se, tako tako kot v drugem krogu kvalifikacij lige prvakinj, spet pomerile z ukrajinskim Prometejem iz Dnepra. Toda ker so Ukrajinke v odločilni tekmi za uvrstitev v ligo prvakov, se bodo varovanke Gregorja Rozmana pomerile s švicarskim Neuchatelom.

  »Kar se tiče pokala CEV smo vesele, da bomo igrale s Švicarkami in ne ponovno z Ukrajinkami, saj je bila pot v Dneper naporna in zahtevna. Kot igralka pa si želim spoznavati nove nasprotnice, zato sem teh tekem toliko bolj veselim. Vsekakor bomo šle v tekmo maksimalno resno, menim pa tudi, da so Švicarke v obeh tekmah premagljive in da bomo nadaljevale svojo evropsko pot,« pa se tekem v pokalu CEV veseli Janežičeva.

  V osmem krogu Sportklub prve odbojkarske lige bodo v soboto na sporedu še tri tekme. Najbolj zanimivo bi lahko bilo v Grosupljem, saj so v prvem krogu domačinke v Mariboru bankirkam odvzele točko. V primorskem obračunu bo Ankaran gostil GEN-I Volley, v drugi tekmi na Obali pa bo domača Luka Koper gostila SIP Šempeter.